Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

DraculaCare

Πιστεύω πως λίγο-πολύ όλοι σας έχετε ακούσει για το περίφημο (χμ…) πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα (Barack Hussein Obama II) προσέξτε και το πλήρες όνομά του στην Αγγλική. Γράφω το “χμ”, διότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτού του είδους τα προγράμματα, τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν καθαρή κλοπή του εισοδήματος σας και μέσο εκβιασμού της ζωής σας από τις κυβερνήσεις (βλέπε… Ελλάδα). Τα ονομάζουν όμως με όμορφα ονόματα όπως… κοινωνική μέριμνα και φροντίδα.

Για τον κόμη Δράκουλα είμαι σίγουρος πως όλοι σας έχετε ακούσει τα… καλύτερα λόγια. Έπινε κατά τη λαϊκή παράδοση τα εκλεκτότερα λικέρ. Αιματάκι κάθε τύπου με τις φήμες να λένε πως εκτιμούσε το “Ο” Ρέζους αρνητικό από 46χρονες και 46χρονους, όπως ο James Bond την Dom Perignion  σοδειάς του 1946. Ο Κόμης Δράκουλας ήταν ένας τόσο αιμοσταγής τύραννος, ώστε και το ένα δέκατο των όσων αναφέρονται για αυτόν να είναι αλήθεια, αποτελεί λαμπρό κόσμημα στο στέμμα των δολοφόνων της παγκόσμιας ιστορίας (όπως τουλάχιστον σημειώνει ο ιστορικός James Samuelson).

Εκείνο, το οποίο όμως ίσως δε γνωρίζετε είναι πως ο Κόμης Δράκουλας όλα τα προηγούμενα τα εφάρμοζε υπό το πρίσμα μίας οικονομικής πολιτικής! Και είναι εντυπωσιακό αυτό, όπως εντυπωσιακές είναι οι μέθοδοί του. Θαυμαστής του και συνεχιστής κατά κάποιον τρόπο ήταν ο Νικολάε Τσαουσέσκου, τον οποίον όμως σε δημοσκόπηση το 2010 στη Ρουμανία από το Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie —IRES, δήλωσε πως θα ψήφιζε το… 43%, εάν τυχόν μπορούσε από τον άλλο κόσμο να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές…

Δεν έχω λόγια, αλλά δεν είμαι και Ρουμάνος.

Αλλά γιατί γράφω αυτό το άρθρο; Για να σας ενημερώσω για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του Βλαντ Γ΄ Τσέπες ή Βλαντ Ανασκολοπιστή ή με το πιο τρυφερό προσωνύμιο Κόμης Δράκουλας.

Αποφάσισε λοιπόν ο Βλαντ μας να κηρύξει πόλεμο στη φτώχεια και τη μιζέρια του βασιλείου του και εφάρμοσε το πρόγραμμά του με τον υποτιθέμενο τίτλο, όπως θα το ονομάζαμε σήμερα “DraulaCare”.

Όταν συνειδητοποίησε κάποια στιγμή πως οι φτωχοί, οι περιπλανόμενοι, οι ζητιάνοι και οι ανήμποροι πολλαπλασιάστηκαν επικίνδυνα στην επικράτειά του, τους κάλεσε για μία μεγάλη φιλανθρωπική εορτή στο Τιργκόβιστε, τότε πρωτεύουσα της Βλαχίας, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να πεινάει στη γη του. Τους έκλεισε σε μία πολύ μεγάλη αίθουσα (τώρα πόσο μεγάλη δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά ας το δεχτούμε) και τους παρέθεσε πλουσιοπάροχο δείπνο. Και ενώ δειπνούσαν περιχαρείς κατά τις 12 τα μεσάνυχτα (επέλεγε ο Βλαντ σωστά και τις κατάλληλες ώρες) εμφανίστηκε ενώπιον τους και με περισπούδαστο ύφος τους ερώτησε:

“Τι άλλο επιθυμείτε; Θέλετε να είστε χωρίς φροντίδες και να μην έχετε τίποτα, το οποίο να σας στενοχωρεί στον κόσμο;”

Όλοι απάντησαν προφανώς θετικά και τότε ο Βλαντ διέταξε να πυρπολήσουν την αίθουσα. Κανείς δεν διέφυγε από τις φλόγες.

DraculaCare στην καλύτερη και πλέον εκλεπτυσμένη αν και κάπως… “θερμή” του εκδοχή.

Μην σας μπαίνουν ιδέες για τον κορωνοϊό και το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Και μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: στην ίδια πόλη, το Τιργκόβιστε, δικάστηκε και εκτελέστηκε ο Νικολάε Τσαουσέσκου! Εντυπωσιακό το πως τα φέρνει η ιστορία…