Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

BreXit ή Fear-in (φόβος εντός)?

Κοίτα ποιος μιλάει!

Παρακολουθώ τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα σχετικά με το BreXit. Σε 100 ημέρες από σήμερα είναι για την ώρα δεδομένο. Παρακολουθώντας την Deutsche Welle (σημαίνει Γερμανικό… κύμα) έρχονται στο νου μου εικόνες Mega (έναν σταθμό, τον οποίον ελάχιστα παρακολουθούσα, καθόλου συμπαθούσα και απλώς θυμάμαι τις άθλιες κραυγές ενός σημαίνοντος τρομοκράτη των απλών πολιτών-δημοσιογράφου του).

Η Βρετανία σύμφωνα με τις αναλύσεις και εκτιμήσεις παρατηρητών (τίνος άραγε, του πλανήτη… Κρόνου) πρόκειται να βρεθεί σε κατάσταση χάους σε περίπτωση λύσης των δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ακριβώς αυτήν την λέξη χρησιμοποιούν. Τεράστια προβλήματα στιες μεταφορές, καίριες ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα και κάθε είδους κακό πρόκειται να χτυπήσει την Βρετανία μετά από ένα BreXit χωρίς συμφωνία (δεν γνωρίζω τι πιθανότητες υπάρχουν σχετικά).

Προσέξτε τώρα ποιός τα υποστηρίζει όλα αυτά:

Η Γερμανία, η οποία επέβαλλε σκληρότατο αποκλεισμό της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ με την τακτική της αγέλης των υποβρυχίων στον Ατλαντικό, ενώ ταυτόχρονα βομβάρδιζε καθημερινά τις Αγγλικές πόλεις!

Και στο τέλος έχασε και τον πόλεμο με ολοκληρωτική ήττα!

Αυτή λοιπόν η χώρα υποστηρίζει πως το άτακτο BreXit θα φέρει το χάος στην Αγγλία!
Μήπως φέρει το… τακτικό χάος στη Γερμανία θα έπρεπε να ανησυχεί.