Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

“2051”


κλικ παρακαλώ στην φωτό για να παρακολουθήσετε την ταινία

http://www.pelop.gr/

Το 65ο Δημοτικό σχολείο Πατρών, συμμετέχει στον τρίτο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Διοργανώνεται από  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τη Δ/νση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, την ΕΡΤ Α.Ε. και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου. Συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων (τάξεις Δ’-Ε΄-ΣΤ΄), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.


Ποια Ελλάδα θέλουμε και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε;

Αυτό το ερώτημα έθεσε ο Διευθυντής Αντώνης Λέκκας και το εκπαιδευτικό προσωπικό του πολύ δραστήριου 65ου Δημ. Σχολείου Πατρών. Αποφάσισαν όμως την απάντηση να την αποδώσουν κινηματογραφικά!

Μου έκαναν την τεράστια τιμή να με προσκαλέσουν να οπτικοποιήσουμε αυτό το ερώτημα και μαζί και την απάντηση… Ταυτόχρονα να δείξουμε στους μαθητές και πως υλοποιείται μία κινηματογραφική ταινία, από τεχνικής απόψεως. Ένα πολύ ισχυρό πιθανό εφόδιο για το μέλλον τους. Μαζί με τον πολύ στενό φίλο και συνεργάτη Μιχάλη Σμυρλή Σμυρλης Μιχαλης βιώσαμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία σκηνοθετικής διαχείρισης 45 μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ’ τάξης του 65ου δημοτικού!

Με την αμέριστη συμπαράσταση των προαναφερομένων, την εξαιρετική συνεργασία και το συνολικό πάθος όλων των συντελεστών “γεννήθηκε” το “2051”.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος της Ελλάδας τα παιδιά κάθε Δημοτικού Σχολείου και τους οραματιστές Δασκάλους τους!

Σημ. Η ταινία αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 65ου Δημ. Σχολείου Πατρών για αυστηρά εκπαιδευτικούς σκοπούς και σας παρακαλούμε να την κοινοποιήσετε.

“2051”