Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Τρίτο “Γέλιο”

Σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψής μου για πολλοστή φορά στον θαυμάσιο χώρο της Achaia Clauss (μην ξεχνάτε πως οι “Οι 3 Μοίρες” γυρίστηκαν εκεί και τρέφω τεράστιο σεβασμό για αυτό) άκουσα ένα ωραίο περιστατικό από την Μαρία Αγγελοπούλου σχετικά με τον λεγόμενο “αγέλαστο” Στρατάρχη Χέλμουτ Καρλ φον Μόλτκε.

Υπάρχουν δύο πολύ σπουδαία βαρέλια το ένα αφιερωμένο στον Σιδηρούν Καγκελάριο Φον Μπίσμαρκ και το άλλο στον Μόλτκε. Περισσότερα από την πολυαγαπημένη μου φίλη Tonia Rapti και την Maria Aggelopoulou (β΄ γενιά)!

Λοιπόν όπως άκουσα σήμερα ο Μόλτκε χαρακτηριζόταν ως “αγέλαστος” Στρατηγός διότι λέγεται πως γέλασε μόνο δύο φορές στη ζωή του:

1. Μετά την τεράστια νίκη στο Βατερλώ εναντίον του Ναπολέοντος και
2. Όταν πέθανε η… πεθερά του!

Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι ένα ανέκδοτο ή έχει κάποια βάση αλήθειας, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μόλτκε ήταν μία πραγματικά εξαίρετη μορφή σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα λαμπρό αστέρι της στρατιωτικής ιστορίας.

Με βάση όμως το προηγούμενο θα ήθελα να επισημάνω, πως εάν στη ζωή σας μπορέσετε να αντιμετωπίσετε έναν (και μόνον ένα) τυραννικό άνθρωπο (οτιδήποτε και εάν ήταν/είναι αυτή/ός) μπορείτε να κερδίσετε στρατούς ολόκληρους.

Υποθέτω πως το 2. συνέβη πριν από το 1.,γι’ αυτό εξ’ άλλου κέρδισε στο Βατερλώ!

Σας αφιερώνω και την πανέμορφη μελωδία για να σκεφθείτε το προηγούμενο και να αναλογιστείτε πως οποιοδήποτε “εμπόδιο” δεν είναι τυχαίο, αλλά μία πρόκληση προς τα εμπρός!

Το Τρίτο “Γέλιο” Σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψής μου για πολλοστή φορά στον θαυμάσιο χώρο της Achaia Clauss (μην ξ…

Δημοσιεύτηκε από Τεύκρος Σακελλαρόπουλος στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)