Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

“Το Σπίτι του Πάνου”

Σήμερα, το πρωί ξεκίνησε αυτό, το οποίο θα ονομάζουμε από τούδε και εις το εξής ως: “Το Σπίτι του Πάνου”.

Σε μία θαυμάσια παραθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το Αίγιο και σε ένα επίσης ωραιότατο αγρόκτημα με ελιές και γύρω- γύρω λεμονιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές σύντομα θα αναδυθεί μία αμιγώς πέτρινη κατοικία.

Θα παρακολουθήσουμε τις εργασίες ανέγερσης σε πραγματικό χρόνο, ώστε να κατανοήσετε την κατασκευή.

Επίσης θα αντιληφθείτε πως δημιουργείται και μία περιουσία, διότι ένα αγρόκτημα και μία πέτρινη κατοικία δεν μας κάνουν μόνο… ένα αγρόκτημα και μία πέτρινη κατοικία αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Οι οικονομολόγοι το ονομάζουν υπεραξία και είναι το μέγεθος εκείνο, το οποίο εμπεριέχει την απόφαση του Πάνου συνδυασμένη με όλα τα επιπλέον στοιχεία.

Κυρίως σε δύσκολες περιόδους η υπεραξία εμπεριέχει και μία επιπρόσθετη… αξία: αυτή της τόλμης και της προσωπικής επιβεβαίωσης. Ο Πάνος κ ά ν ε ι …

Τέσσερα σημεία:

Για να φτάσουμε να μπορούμε να βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες με τις πέτρες (και όχι όλες) στο πεδίο και την χάραξη των θεμελίων (δεν είναι το τελικό τους βάθος) υπάρχει μία προτέρα αφανής σημαντική εργασία. Τίποτα δεν συνέβη αυτόματα. Ομαλά ναι, αλλά όχι από μόνο του.

Προσέξτε την πέτρα. Πέραν της εξαιρετικής της ποιότητας και εργασιμότητας της είναι τόσο πλούσια σε χρώματα.. Θα μετρήσετε… επτά! Πέτρα σαν διαμάντι.

Όσες, όσοι επιθυμείτε να δείτε από κοντά το έργο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου να το κανονίσουμε.

Τέλος η συννεφιά με την σκόνη της Σαχάρας σήμερα δίνουν έναν απαλό τόνο στα χρώματα. Διαφορετικά είναι με την ήλιο, διαφορετικά με την βροχή. Πάντα όμως όμορφα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)