Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Καλοκαιρινή Βραδινή Σύνοψις

Αυτό το διήμερο είχα πραγματικά μεγάλη έμπνευση και δημιουργικότητα αν και δεν σήκωσα κεφάλι. Τούτο όσον αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία και αναφέρομαι κυρίως στον κινηματογραφικό τομέα. Και τι σας ενδιαφέρει θα μου πείτε; Πολύ σωστά! Γιατί να σας ενδιαφέρει;

Το επόμενο όμως ίσως ναι. Συνοψίζω λοιπόν τρεις αρχές, (τις έχω αναφέρει πολλές φορές αλλά η επανάληψις δεν βλάπτει) τις οποίες πιστεύω και τηρώ απόλυτα στη ζωή και εξ’ αιτίας τους (νομίζω) προκύπτει το προηγούμενο:

1. Ήρθαμε σε αυτόν τον Κόσμο, όχι για να πολεμήσουμε το σκότος. Ήρθαμε για να δώσουμε περισσότερο ΦΩΣ! Το σκοτάδι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με… σκοτάδι. Ανάψτε ένα ασήμαντο σπίρτο σε μία τεράστια αίθουσα και θα διαλύσετε εν ριπή οφθαλμού και το πιο πυκνό σκοτάδι. Συνεπώς, περισσότερα…. σπίρτα χρειαζόμαστε, όχι σκοτάδια!

2. Ήρθαμε επίσης σε αυτόν τον Κόσμο προορισμένοι όχι για να πράξουμε το “δυνατόν”, αλλά για να κατορθώσουμε το “αδύνατον”. Απεγκλωβιστείτε από την στείρα λογική, η οποία αποτελεί και το κυριότερο εμπόδιο. Ο Κόσμος αυτός δεν δημιουργήθηκε με την λογική. Δημιουργήθηκε με την Θεία Έμπνευση. Η δεύτερη λειτουργεί.

3. Να είστε μεγάθυμοι. Μην ασχολείστε με όσους σας έβλαψαν ή σας έκαναν κακό ή σας επιβουλεύονται. Αφ’ ενός χάνετε πολύτιμο χρόνο αφ’ ετέρου η ενασχόλησή τους μαζί σας, τους μετατρέπει σε κινούμενα λείψανα. Εάν ασχοληθείτε μαζί τους, το ίδιο θα γίνετε και εσείς. Δεν είναι δική σας δουλειά αυτό. Δουλειά σας είναι να προχωράτε εμπρός και όχι να καταναλώνεστε με το παρελθόν. Και η ζωή γνωρίζει. Εμπιστευτείτε την!

Τέρμα τώρα οι (χρήσιμες ή άχρηστες) συμβουλές-σκέψεις. Συνεχίζω. Αλλά μου ήρθαν στο κεφάλι και ήθελα τόσο πολύ να τις γράψω.

Καλό σας (και φωτεινό) βράδυ!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)