Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Χιούμορ… Σκοτώνει!

Έχετε φυσικά προσέξει την ξύλινη γλώσσα χωρίς χιούμορ των ανθρώπων χωρίς κανένα όραμα (χαρακτηριστικό των ανίκανων και μοχθηρών πολιτικών). Ατυχώς όμως και η κοινωνία την έλλειψη χιούμορ την ερμηνεύει ως ένδειξη σοβαρότητας. Μέγα σφάλμα!

Θυμήθηκα μία διασκεδαστική ιστορία του Β΄Π.Π. (όσο μπορεί να είναι διασκεδαστικό κάτι τέτοιο). Στην Ολλανδία η Βρετανική κατασκοπεία δούλευε περίφημα. Και οι δύο αντίπαλοι (Βρετανοί, Γερμανοί) είχαν κατασκευάσει ψεύτικα αεροδρόμια, τα οποία γέμιζαν με ξύλινα αεροπλάνα. Οι Γερμανοί μόλις είχαν τελειώσει την κατασκευή ενός μεγάλου τέτοιου αεροδρομίου κοντά στο Άμστερνταμ. Τοποθέτησαν εκεί περισσότερα από 100 ξύλινα ψεύτικα αεροπλάνα και περίμεναν τους Βρετανούς να τα βομβαρδίσουν.

Την επομένη πράγματι οι Βρετανοί πήγαν. Οι βόμβες τους όμως ήταν… ξύλινες!

Δεν κερδίζεις πολέμους στην ζωή και παντού ούτε είσαι αυτοκρατορία χωρίς φλεγματική (με εξαιρετική ψυχραιμία) αντίληψη της ζωής.

Μείνετε ψύχραιμοι και συνεχίστε! Καλημέρα σας!

Σημ. Η φωτογραφία είναι συμβολική. Κινήσου αταλάντευτος, ως τραίνο, να χαίρεσαι με τα τοπία και την φύση και εάν το τραίνο ή η γραμμή έχουν πρόβλημα υπάρχει και ο απέραντος ωκεανός να παρακάμψεις! Ίσως και να πετάξεις!

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)