Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Τρολλάρισμα της Ρωσσίας και η Εκλογολογία

Αναρωτιέμαι ποιοι και με τι σκοπό διακινούν πληροφορίες περί της ημέρας και ώρας μίας εισβολής στην Ουκρανία. Διότι σαφώς όλα αυτά αποτελούν γελοιότητες. Τι γίνεται όμως; Επειδή –προφανώς- όλες αυτές θα διαψευσθούν πανηγυρικά, όλοι θα αρχίσουν να νοιώθουν ήσυχοι και δεν θα πιστεύουν πλέον σε τίποτα.

Και ένα ωραίο πρωινό το καλοκαίρι ξυπνώντας σε μία παραλία θα ακούσεις ή θα διαβάσεις πως τα Ρωσσικά στρατεύματα είναι ΗΔΗ στο Κίεβο!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα με την προσδοκία των πρόωρων εκλογών. Μάλιστα τις έχουν προσδιορίσει για τον… Μάιο (2022)! Εγώ όμως σας λέγω πως ο πρωθυπουργός εάν ήταν δυνατόν θα τις προκήρυσσε ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη! Και αναρωτιέμαι (δεν αναρωτιέμαι αλλά δεν θα σας το γράψω) ποιος τελικά διαδίδει αυτές τις “πληροφορίες” και με τι σκοπό.

Διότι η εκλογολογία ωφελεί μόνο το κυβερνών κόμμα, δημιουργώντας προσδοκίες, οι οποίες θα απογοητεύσουν τους οπαδούς της μείζονος αντιπολίτευσης. Εάν όμως η τελευταία  εκτιμά πως θα κρατά σε εγρήγορση τους ψηφοφόρους της η συνεχής διάψευση των προσδοκιών (διαβάστε παλαιότερα άρθρα μου δύο ή τρεις φορές σχετικά) θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Κάποιος πέφτει στην παγίδα προκειμένου να χάσει κρίσιμο ποσοστό των μετακινούμενων.

Σημ.: Όπως πάντα ΔΕΝ εκφράζω παρά καθαρά υποκειμενικές εκτιμήσεις τρίτου παρατηρητή.