Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Σόου των Σκανδάλων

Χθες δεν παρακολούθησα ούτε δευτερόλεπτο από την Βουλή. Δεν χρειάστηκε. Τι συμβαίνει όμως εδώ;

Είναι απλούστατο:

Η κυβέρνηση (συμμορία απατεώνων) χρησιμοποιεί ένα κλασσικό και κοινό καπιταλιστικό σκάνδαλο προκειμένου να συγκαλύψει το πραγματικό δικό της,το οποίο είναι η βαθμιαία και συστηματική μετατροπή της δημοκρατίας μας σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Μαζί με αυτό και τα εργαλεία της:

Την φτωχοποίηση σε οικονομικό επίπεδο, την διαφθορά στην σκέψη των πολιτών, την βάναυση επέμβαση στη δικαιοσύνη καθώς και τις άκρως ύποπτες διεθνείς ακροβασίες – συναλλαγές (Τουρκία, Αιγαίο, Σκόπια, Κύπρο, Αλβανία). Να δούμε τι άλλο ακόμα θα βγει στο σφυρί με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία

Και η χθεσινή, τρόπος του λέγειν συνεδρίαση δεν θα διέφερε υποθέτω σε τίποτα από τις Σταλινικής εμπνεύσεως show trials (σόου δικών), όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι του Στάλιν, αντιδρώντας στην αναδυόμενη δικτατορία του, ομολογούσαν γελοίες και φανταστικές προδοσίες.

Απλά εκεί επειδή υπήρχε η δυνατότητα συλλήψεων και άσκησης ψυχολογικής βίας και… φαρμάκων τα πράγματα σκηνοθετούνταν διαφορετικά. Στην περίπτωση μας τώρα έχουμε τους άγνωστους (και προστατευόμενους) κουκουλοφόρους μάρτυρες σαν το θέμα αυτό να είναι σχετικό με την μαφία. Όποιος έχει να καταθέσει να το κάνει επώνυμα και ευθαρσώς! Να αξιολογηθεί ΚΑΙ αυτός, όπως όλοι μας με όσα γράφουμε και υποστηρίζουμε και χωρίς να μας… προστατεύει κανείς!

Και βεβαίως αμέσως θα μου αντιτείνετε:

“Μα καλά, δεν υπάρχει σκάνδαλο με την συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία;”

Παιδιά θα γελάσω!

Αυτό είναι το παγκοίνως κλασσικό καπιταλιστικό σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης και των αδιαφανών συμβάσεων, με τον λογαριασμό φυσικά στο δημόσιο πλούτο.

Και βέβαια υπάρχει! Και ενδεχομένως άλλα εκατό πολύ μεγαλύτερα! Και βέβαια υπάρχουν άκρως διεφθαρμένοι πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί. Μήπως και οι 4 χιλιάδες, όπως λέγεται, κατευθυνόμενοι ιατροί είναι καλύτεροι;

Και παντού στον δυτικό κόσμο υπάρχουν αυτά τα σκάνδαλα! Εκεί όμως επειδή ο συνολικός παραγόμενος πλούτος είναι τεράστιος, δεν έχει αναγνωρίσιμο αντίκτυπο στο σύνολο. Μόνο οι αφελείς δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά.

Σε χώρες τρίτου κόσμου, αυτού του είδους τα σκάνδαλα από εταιρείες και διεφθαρμένους πολιτικούς οδηγούν σε σύνθλιψη τους λαούς.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, ωστόσο ευθύνεται για ένα πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο; αυτό των Τραπεζών! Και δεν εννοώ τα περί διάσωσης, αλλά το πως άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς και με τι αντίτιμο.

Αλλά βλέπετε οι τράπεζες τώρα είναι “οι φίλοι” μας! Και τα μνημόνια οδηγούν τώρα στην ανάπτυξη ενώ προηγουμένως θα σκίζονταν.

Απλώς οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, όπου ήταν να γίνει αλληλοεξοντώθηκαν και όσοι παρέμειναν ισχυροί θα συνεχίσουν τα γνωστά σκάνδαλα τους όπως πάντα!

Το ζητούμενο δεν είναι η δήθεν κάθαρση και όλες οι γνωστές μπούρδες, αλλά η εξόντωση κάποιων θεωρούμενων επικίνδυνων αντιπάλων.

Τώρα πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας συγκεκριμένος εκλεγμένος πρώην πρωθυπουργός, μόνο ένδειξη κακού γούστου στην επιλογή εχθρών μπορεί να αποδοθεί στην κυβέρνηση. Και τι ένδειξη, χα!

Αλλά ας μην μακρηγορώ. Το πνεύμα μου είναι σαφές.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)