Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Σπίτι της Κατερίνας (Ι)

Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε την χάραξη και την κατασκευή του επόμενου πέτρινου σπιτιού μας, το οποίο θα ονομάζουμε “Το Σπίτι της Κατερίνας”! Είναι προφανές πως η Κατερίνα είναι η συνιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της και προς τιμήν της αυτή η σχεδίαση φέρει το όνομά της.

Η περιοχή είναι στο τόξο Τρικάλων – Καστανιάς – Γκούρα και Φενεού Άνω Κορινθίας. Περιοχές απίστευτης ομορφιάς. Θα περιδιαβούμε κινηματογραφικά τον τόπο αυτόν και θα καταλάβετε πως υπάρχει δίπλα σας άλλο ένα σπάνιο διαμάντι Ελληνικής Γης.

Το Σπίτι τώρα της Κατερίνας είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας και αισθητικής με το Σπίτι του Πάνου, είναι όμως μεγαλύτερο προκειμένου να καλύψει αυξημένες ανάγκες. Συγκριτικά το Σπίτι του Πάνου έχει εξωτερικές διαστάσεις 5,00Χ8,00 ενώ το Σπίτι της Κατερίνας 5,50Χ9,00. Ο ωφέλιμος χώρος μαζί με την σοφίτα του δεύτερου ανέρχεται στα 67,50 τμ.

Το Σπίτι του Πάνου έχει ήδη ολοκληρωθεί πλήρως και σύντομα θα σας το παρουσιάσω. Το Σπίτι της Κατερίνας το χαράξαμε σήμερα επί του εδάφους και θα παρακολουθήσουμε την πορεία κατασκευής του. Οι δύο αυτοί -ας τους ονομάσω τύπους πέτρινων σπιτιών- είναι κατά τη γνώμη μου οι πλέον ενδεδειγμένοι για τις ανάγκες μιας οικογένειας σε συνδυασμό με το πολύ ενδιαφέρον κόστος. Δεν είναι τυποποιημένα σπίτια, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει ποτέ στην αρχιτεκτονική, αλλά είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν την Ελληνική φιλοσοφία με την πολεοδομική νομοθεσία και την ευκολία κατασκευής, ώστε να μπορούμε να συμπιέσουμε τα κοστολόγια.

Δεν χρειάζονται περισσότερα για την ώρα, δείτε μόνο τον χώρο ανέγερσης και την τοποθεσία.

Τέλος, αλλά πρώτο σε ουσία να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά και δημοσίως την Κατερίνα, τον Θάνο και τον Κύριο Χρήστο για την τιμή της επιλογής μας και την απόλυτη εμπιστοσύνη και συνεργασία τους. Θα ήθελα επίσης ξεφεύγοντας κάπως από τα καθιερωμένα να αναφέρω την εξαιρετική κυριολεκτικά φιλική και ευχάριστη αντιμετώπιση των δημοσίων υπηρεσιών και αναφέρομαι στην Υπηρεσία Δόμησης Ξυλοκάστρου, τις τεχνικές υπηρεσίες τού Δήμου Κιάτου και το ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Κιάτου καθώς και τους τοπικούς εκπροσώπους.

Υπάρχει μία τεράστια βελτίωση στις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες και σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Οφείλουμε να τονίζουμε το καλό.

Αναμονή για την συνέχεια!