Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Απερίσκεπτο Εξώφυλλο του TIME για το 2020

Δεν έχω κατανοήσει καθόλου το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Αμερικανικού περιοδικού TIME (με το “Χ” να διαγράφει το 2020). Τούτο διότι το TIME εκδίδεται από το 1923 ανελλιπώς και αναρωτιέμαι με ποιό κριτήριο επέλεξε το 2020 ως το χειρότερο έτος… Και προσθέτω, σε σύγκριση με ποιό; Με το 1933, με το 1939, με το 1943… Και φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλα τα κράτη του κόσμου, αλλά ούτε και για τον προηγούμενο αιώνα από την αρχή του, διότι παρέλειψα τα έτη 1914 εως 1918 του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Και το χειρότερο… το 2020 ΔΕΝ έχει τελειώσει ακόμα και τίποτα δεν τελειώνει, εάν δεν έχει τελειώσει πραγματικά. Αλλά το παραβλέπω αυτό. Το 2020 είναι το χειρότερο έτος για όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους και έτος πρόκληση για ολόκληρη την ανθρωπότητα, προκειμένου να γίνει… ανθρωπινότερη και καλύτερη. 

Σημειώνω, πως το “Χ” δεν έχει την έννοια της διαγραφής, διότι στο εξώφυλλο γράφει “THE WORST YEAR EVER” (η χειρότερη χρονιά ποτέ).

Νομίζω πως είναι μία επιλογή καθαρά για εμπορικούς λόγους, προκειμένου να συμβαδίζει με το πνεύμα της υπερβολής της εποχής μας. Το αποδεικνύει και το ίδιο με την… υπερβολή του!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)