Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ταξίδι στο Βόλγα και Μία Νότα Σάμπα

“Λένε πως ένα ταξίδι στο Βόλγα μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα”.
(Uchebnik psikhiatrii των Sereiskii M.Ia. Gurevich M.O. έτος έκδοσης 1932)
 
Όταν ήμουν μικρός ήθελα να σπουδάσω αστρονομία, αστροφυσική και διαστημική τεχνολογία. Τα… άστρα ασκούσαν μεγάλη επιρροή στην ψυχολογία μου. Ελλείψει αντίστοιχων αυτοτελών σχολών, κυρίως για την διαστημική τεχνολογία, επέλεξα άλλη σχολή του πολυτεχνείου. Όταν όμως ολοκλήρωσα τις σπουδές μου διαπίστωσα ότι έκανα λάθος και πως έπρεπε να σπουδάσω… ψυχιατρική! Τα λάθη αυτού του τύπου διορθώνονται πολύ εύκολα. Τόνοι βιβλίων λοιπόν στο σχετικό αντικείμενο. Είχα και έχω μία έφεση στην ερμηνεία των ονείρων από ψυχολογικής απόψεως, οπότε ήμουν εφοδιασμένος πολύ καλά.
 
Σύμφωνα με τους παραπάνω Σοβιετικούς ψυχιάτρους το ταξίδι στον Βόλγα έχει ηρεμιστική επίδραση και δίδεται ως επιστημονική συμβουλή· δεν έχω καμία αμφιβολία πως είναι ορθή. Επειδή όμως ο Βόλγας και το ταξίδι ίσως δεν είναι τόσο εύκολο και προσιτό να πραγματοποιηθεί σας προτείνω να ακούτε τον Φρανκ Σινάτρα και αυτό είναι δική μου μη επιστημονική και προφανώς ανεπίσημη συμβουλή.
 
Γιατί;
 
Διότι ο πολύ σπουδαίος αυτός τραγουδιστής είχε δηλώσει κάποτε:
 
“Whatever else has been said about me personally is unimportant. When I sing, I believe. I’m honest.” -Frank Sinatra
(Οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί για εμένα προσωπικά δεν έχει σημασία. Όταν τραγουδώ, πιστεύω. Είμαι ειλικρινής).
 
Αντικαταστήστε την λέξη sing (τραγουδώ) με όποια λέξη εκφράζει εκείνο, το οποίο επιθυμείτε πραγματικά στην ζωή σας πιστέψτε το και να είστε σε αυτό τουλάχιστον ειλικρινείς! Τα άλλα δεν έχουν σημασία!
 
Αυτό να σκέφτεστε όταν ακούτε οποιοδήποτε τραγούδι με τον Φρανκ Σινάτρα!
 
Σημ. Προσωπικά έχω τοποθετήσει το ρήμα write (γράφω) στην θέση του (sing). Απολαύστε τώρα τους Frank Sinatra & Antonio Carlos Jobim και αφεθείτε στην ειλικρίνεια εκείνου, του οποίου είναι δοσμένη η ψυχή και η καρδιά σας!