Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Πού Πάμε;

Παιδιά! Μπορεί να είμαι περίεργος αλλά εμένα η αίσθηση των πραγμάτων είναι η εξής:

Μετά από 4 χρόνια απύθμενης κοροϊδίας και εξευτελισμού κάθε είδους συν άλλα 6 χρόνια νωρίτερα ξεπουλήματος και απόλυτης αφασιοποίησης και παραίτησης τώρα έχω την αίσθηση πως περπατώ μέσα σε υπνωτισμένους. Βλακώδεις συμπεριφορές, αγένεια, μοιρολατρία, αλληλοφάγωμα και κάθε είδους σπασμωδικές συμπεριφορές, όπως ένα γατί σε ένα δωμάτιο, όπου δεν μπορεί να διαφύγει και του αναβοσβήνουν και τα φώτα.

Καλά το μαντέψατε! Πέτυχαν όλοι το στόχο τους.

Δημιούργησαν το νέο μοντέλο των “Ζωντανών Πτωμάτων”. Πρόσθεσε και αυτή την ψωρο-υπερηφάνεια του να μην κοινοποιούνται τα προβλήματα (μην πει ο κόσμος ή η κοινωνία κάτι) και στο τέλος θα καταλήξουμε με μία δικτατορία (ήδη μισο-έχουμε) και θα τρίβετε τα μάτια σας. Διότι έχει αρχίσει να με ανησυχεί το γεγονός πως πολλοί ψηφοφόροι του κυβερνητικού τόξου ΔΕΝ θα κατευθυνθούν προς την αντιπολίτευση (δεν με ανησυχεί ούτε αυτό) αλλά μάλλον στο ναζιστικό κόμμα. Και αχνά διακρίνω μία αίσθηση πρώτης θέσης των ναζί και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Διότι είναι παρατηρημένο πως συμβαίνει πάντα η χειρότερη εκδοχή. Αυτό δεν το περιμένει ούτε ο πονηρός πρωθυπουργός. Νομίζει πως εάν δεν είναι πρώτος (αν διεξαχθούν εκλογές) θα είναι δεύτερος, αλλά με πρώτο κόμμα την νυν αξιωματική αντιπολίτευση. Χα! Κι αν είναι οι… άλλοι; Μη γελάτε καθόλου!

Η ζωή έχει πάντα έναν θαυμάσιο τρόπο να σε εκπλήσσει είτε δυσάρεστα είτε ευχάριστα. Αλλά ενώ τις εκπλήξεις στις έχει σίγουρες δεν σου λέει εάν θα είναι δυσάρεστες ή ευχάριστες. Και θα δείτε γιατί γίνεται αυτό.

Φανταστείτε πως είστε μέτοχοι μίας εταιρείας της οποίας η διοίκηση, την οποία ΕΣΕΙΣ εκλέξατε την χρεοκόπησε με την άφρονα πολιτική της (σας άρεσε όμως). Τότε οι δανειστές σας επιβάλλουν άγριες περικοπές στα μερίσματα σας. Και προσλαμβάνετε να την διοικήσει ένας τυχοδιώκτης επειδή σας έκανε τα αυτιά τρομπόνι με τις πλανερές λέξεις του (και επειδή δεν θέλατε να δεχθείτε μία πραγματικότητα, την οποίαν όμως και πάλι εσείς προηγουμένως επιλέξατε).

Και επειδή ο τυχοδιώκτης άρχισε να ξεπουλά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας σας φυσικά σκεφτήκατε να μην προσλάβετε τους πρώτους, οι οποίοι χρεοκόπησαν την εταιρεία σας αλλά καλείτε να την αναλάβει μία εγκληματική συμμορία, αφού οι άλλοι… “ήσαν καλύτεροι”;

Μα… φυσικά και οι “άλλοι” ήταν καλύτεροι, διότι δεν προσλαμβάνεις έναν βιαστή να φυλάξει το παιδί σου, επειδή ο προηγούμενος έκλεβε το σπίτι σου και ο προ-προηγούμενος δεν μαγείρευε και έκανε πάρτυ με τις φιλενάδες του. Δεν είναι καθόλου το ίδιο.

Δυστυχώς στην Ελλάδα (και αυτή είναι η τεράστια επιτυχία των μνημονίων και προσωπικό επίτευγμα του τελευταίου πρωθυπουργού) τα ΒΡΩΜΙΚΑ ρούχα πλύθηκαν όλα μαζί και έγιναν σκ@το-γκρι. Χάθηκαν οι διαβαθμίσεις ούτε καν οι αποχρώσεις της εννοίας του κακού. Αμ δε! ΚΑΙ το κακό έχει διαβαθμίσεις κακίας και κατ΄ επέκτασιν ανάλογα αποτελέσματα.

Κάποτε όταν έμαθα πως οι σωματικές αναπηρίες ορίζονται με ποσοστά εξεπλάγην και ένοιωσα προσβεβλημένος. Τι σημαίνει 67% αναπηρία για έναν άνθρωπο; Πώς τολμάς και χαρακτηρίζεις με έναν αριθμό έναν άνθρωπο. Αλλά η πείρα της ζωής μου έδειξε πως αυτό δεν ήταν τίποτα εμπρός στην πραγματική αναπηρία του νου, η οποία εύκολα χτυπά το 100% και ανέτως το υπερβαίνει.

Λυπάμαι ειλικρινά γράφοντας αυτά, αλλά δεν βλέπω καθόλου ρόδινη την όλη εξέλιξη. Διότι επήλθε κόπωση (όχι σε εμένα παρακαλώ) και ακόμα και οι σκληρότεροι επικριτές κουράστηκαν και παραιτήθηκαν επειδή πλέον (νομίζεις) πως δεν γίνεται τίποτα. Άρα σε κέρδισαν έτσι; Όχι εμένα και δεν το γράφω εγωιστικά αλλά σας ταρακουνώ για να ξυπνήσετε!