Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Πολιτική πρόβλεψη όσον αφορά την “καραμέλα” της αξιολόγησης και όχι μόνον

Το πραγματικό δίλημμα είναι μόνον ένα:
 
“Τι από τα δύο θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά και θα προσθέσει επιπλέον οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, ώστε να το επιλέξω χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσω μόνιμα στο Παρίσι; Σκληρά μέτρα, τα οποία εν πολλοίς εγώ προκάλεσα ή (δήθεν) ηρωική έξοδος;”
 
Και η απάντηση, την οποία θα δείτε οσονούπω: “Σκληρά μέτρα, διότι ευκολότερα θα κοροϊδέψω και δεν θα χρειαστεί ως ώρας το Παρίσι. Ενώ η άλλη εκδοχή είναι ασαφής και απρόβλεπτη και ενέχει μη ελεγχόμενους κινδύνους για την εξουσία μου.”
 
Επίσης δεν πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και το 2019 (πιθανότητα μη διεξαγωγής: 5%) θα εκπλαγείτε (;) με παρόμοια αποτελέσματα όπως αυτά του Σεπτεμβρίου του 2015 και καμία ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.
 
Εκείνο, το οποίο θα πρέπει να αντιληφθείτε, (όσες/οι δεν το έχετε) είναι πως συμβαίνουν ραγδαίες μεταβολές σε όλους τους τομείς και πως τα δεδομένα αλλάζουν άρδην. Το 2021 η Ελλάδα θα είναι μία διαφορετική χώρα. Δεν αναφέρομαι στον οικονομικό μόνον τομέα.
 
Αλλά το σημαντικότερο όλων, το οποίο θα πρέπει να πιστέψετε είναι πως για το δικό σας μέλλον και την δική σας ζωή είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και ανεξαρτήτως συνθηκών (το υπέρ-τονίζω αυτό) μπορείτε να ανατρέψετε τον Κόσμο.
 
Εστιάστε επίσης στο πολύ καλό υλικό των ανθρώπων. Η Ελλάδα δεν θα απογοητεύσει κανέναν, ο οποίος θα την εμπιστευθεί.
 
Τι φοβάστε λοιπόν; Είστε παντοδύναμοι!