Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πολιτική Ανοησία = Ιδιωτική Κερδοσκοπία

Στον αστερισμό των σκανδάλων της χώρας της φαιδράς Πορτοκαλέας, τα οποία είμαι σίγουρος πως υφίστανται αλλά είμαι και απολύτως βέβαιος πως χρησιμοποιούνται πάντοτε για πολιτικούς λόγους και ποτέ με πραγματικό ενδιαφέρον από την εκάστοτε (το τονίζω) κυβέρνηση διαφύγει σκοπίμως μία σπουδαία παράμετρος.

Πολύ λίγο μετά την ανακάλυψη των ακτίνων Ραίντγκεν (Χ), συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου 1896 -οι ακτίνες ανακαλύφθηκαν το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου του 1895- ο “λαμπρός” κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϋ των Η.Π.Α. Ρήντ δημοσίευσε έναν νόμο, ο οποίος απαγόρευε τις ακτίνες Χ στις διόπτρες του θεάτρου! Τούτο προκειμένου να εμποδίσει το… ηλεκτρομαγνητικό στρήπ-τήζ (εντυπωσιακή ιδέα ομολογουμένως!) στα θέατρα της πολιτείας του, πράγμα το οποίο θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην πουριτανική ηθική των κατοίκων του!

Ενώ η βλακεία του νόμου (ή του κυβερνήτη άραγε;) δεν είχε όριο, μία πολύ γνωστή βιομηχανία εσωρούχων του Λονδίνου εκμεταλλευόμενη έξυπνα αυτή τη φήμη, λάνσαρε γυναικεία εσώρουχα (!) αδιαπέραστα από τις ακτίνες Χ!

Προφανώς θα ήταν από… μολύβι!

Η παράμετρος λοιπόν, η οποία επιμελώς αποκρύπτεται από τα πολιτικά μπουμπούκια είναι πως η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ανοησία και διαφθορά προκαλεί τους ιδιώτες επιχειρηματίες, τις εταιρείες, τους πολίτες, οτιδήποτε, να πράττουν αυτό, το οποίο είναι εκ της… φύσεως προγραμματισμένοι να κάνουν:

Να κερδοσκοπούν!

Συνεπώς το πραγματικό σκάνδαλο στα εκάστοτε εμφανιζόμενα (πασίγνωστα όμως) σκάνδαλα είναι η… ύπαρξη των σκανδάλων!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)