Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Πολιτική Ανάλυση – Προβλέψεις – Τι Κάνω Τώρα (12 Μαρτίου 2019);

Με ολίγον χιούμορ. Μη πυροβολείτε τον συγγραφέα και κυρίως με τίποτα την πιανίστα της προηγούμενης ανάρτησης!

Λοιπόν! Για να δούμε που ευρισκόμεθα.

Αξιώματα:

1. Ο πρωθυπουργός δεν παραδίδει την εξουσία ούτε με σφαίρες από Καλάσνικωφ.
2. Ένα 30-35% των ψηφοφόρων τον στηρίζει οτιδήποτε –επαναλαμβάνω- οτιδήποτε και εάν κάνει.
3. Η αντιπολίτευση συνολικά, εκτός των ναζί, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή αδίκου ή οποιανού άλλου και είναι εντελώς ανίκανη και ανεπαρκής.
4. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η πλήρης εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και η μετατροπή του σε κολλήγους, ζήτουλες κυβερνητικών επιδομάτων κάθε είδους.
5. Η μετανάστευση είναι επιθυμητή. Το ίδιο και οι πρόσφυγες. Βοηθούν τα σχέδια.
6. Τα προηγούμενα τα γνωρίζει (σχεδίασε και υλοποιεί) τέλεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεδομένα:

1. Αυτήν την περίοδο ο πρωθυπουργός είναι “αόρατος”. Τι κάνει; Τι απεργάζεται με το αρρωστημένο μυαλό του; Τι σκέφτεται άραγε;
2. Το ίδιο ισχύει και για το ναζιστικό κόμμα της ντροπής. Γιατί δεν “υπάρχει” πουθενά; Δεν ακούγεται. Ούτε δίκη, ούτε δραστηριότητα, τίποτα. Κανείς δεν αναφέρει έστω κάτι. Σιγή από όλων των αποχρώσεων (προσέξετε το αυτό) τα μέσα (γκουχ, γκουχ) … ενημέρωσης.
3. Αλήθεια, πού χάθηκε και εκείνος ο ψεκασμένος με τις φοβερές… “αποκαλύψεις” του; Χα!
4. Η Ελλάς εις πελάγη ηλιθίας μακαριότητας.

Θεωρήματα:

1. Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, ίσως όχι αυτόν τον Οκτώβριο, αλλά αυτόν της… Οκτωβριανής Επανάστασης. Πάντως αποκλείεται τον Μάιο.
2. Στις Ευρω-εκλογές και Αυτοδιοικητικές η κυβέρνηση θα υποστεί ήττα. Θα χάσει όλους τους μεγάλους δήμους, όπως επέλεξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καίγοντας ταυτόχρονα τους αναιδείς και επικίνδυνους μελλοντικούς ευεργετηθέντες μελλοντικούς αχάριστους (βλέπε Θεσσαλονίκη).
3. Θα ικανοποιηθούν εν τω μεταξύ οι ψηφοφόροι του και ο ίδιος δακρύβρεχτα θα δηλώσει πως “έλαβε το μήνυμα” και μπλά, μπλά, μπλά (βλ. σκίτσα του Αρκά).
4. Η αντιπολίτευση θα αποκοιμηθεί σε αστρικά επίπεδα βλακείας παντελώς σίγουρη για την εκλογική της αυτοδυναμία (εδώ το γέλιο του σκίουρου). Για αρκούδα αναφέρει η παροιμία, αλλά ποιο ωραίος είναι ο σκίουρος.

Υπερ-Θεωρήματα:

1. Μέχρι τον Αύγουστο θα δίνονται κάποιες παροχές. Τότε όμως θα γίνει το “μπαμ” με αβάσταχτη φορολογία και νέο μνημόνιο και ξανά ο πρωθυπουργός θα σκίζει μνημόνια κλπ και θα πείσει πως είναι το καλό παιδί και δεν τον αφήνουν (κλαψ) οι άλλοι με τα ντόπια καπιταλιστικά συμφέροντα. Αρκετά ισχυρό επιχείρημα για το 30-35% των ψηφοφόρων του. Παρεμπιπτόντως τα… καπιταλιστικά συμφέροντα θα ψηφίσουν μονοκούκι το κόμμα του πρωθυπουργού.
2. Οι φόροι και τα βάρη της αστικής τάξης θα την εξοντώσουν, προς τέρψιν των υπολοίπων. Αστική τάξη γιόκ (να μιλάμε και την Τουρκικήν)!
3. Οι φτωχοί θα γίνουν κατά πολύ φτωχότεροι και η ανέχεια θα χτυπήσει… λιλά (όλο κόκκινο γράφουν, αμάν πια). Το παραμύθι είναι αχτύπητο.

Συνέπειες:

1. Στις εκλογές, όποιον Οκτώβριο και εάν διεξαχθούν θα είναι πρώτος (αυτοδυναμία μάλλον δύσκολο).
2. Εάν παρ΄ ελπίδα έλθει δεύτερος ή πρώτος χωρίς αυτοδυναμία, οι ναζί θα είναι ο επόμενος κυβερνητικός εταίρος. Να δούμε τότε τα γέλια, αλλά ποιος θα τολμά να μιλήσει και να γελάσει τότε; Χα!
3. Μετά τις εκλογές κλάψτε τα. Καλή Σταλινοκρατία.

Συμπέρασμα:

1. Οι φτωχοί, έχετε γειά βρυσούλες.
2. Οι πολύ πλούσιοι στα καλύτερα τους (εάν προλάβουν και παραμείνουν).

Τι Κάνω; (2019)

Εάν δεν πλουτίσετε μέχρι τότε ή δεν δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις πλούτου, την βάψατε. Φροντίστε ο πλούτος μόνο να μην εξαρτάται από την εξαθλιωμένη Ελληνική αγορά, αλλά να έχει βάση τον Κόσμο. Προλαβαίνετε. Μετά όχι. Ή αλλιώς γίνετε μέλος του κόμματος.

Bonus:

Εάν αντέξετε μέχρι το 2021, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσετε. Γιατί το 2021; Γιατί μέχρι τότε μπορώ να προβλέπω σύμφωνα με τα πτυχία μου περί μαντικής! Χα!

Καρα-Bonus:

Όλα τα προηγούμενα είναι αναστρέψιμα εάν δεν είστε κότες. Άλλωστε… σας κλαίνε οι καραβίδες.
Εκεί βασίζεται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι μεν ύπουλος αλλά όχι τόσο έξυπνος όσο νομίζει.

Σημείωση:

Μη σχολιάσετε. Δεν χρειάζεται. Πιστεύετε ό,τι θέλετε. Δεν πρόκειται να απαντήσω. Like βάζω με την έννοια ό,τι το διάβασα όχι πως συμφωνώ μαζί σας κατ΄ ανάγκην. Εξ΄ άλλου προβλέψεις είναι, όχι ιστοριογραφία! Απλά μην μου λέτε ότι δεν τα έγραφα ή πως δεν τα γνωρίζατε ή δεν μπορούσατε να τα φανταστείτε (εάν επαληθευτώ).