Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Πέτρινο Σπίτι στον Χελμό (ΙΙ)

Παρουσιάζω σήμερα μερικές φωτογραφίες από την πέτρινη κατοικία του αγαπημένου φίλου Δημ. Σπανόπουλου (Dimitrios Spanopoulos) στον Χελμό. Ένα θαυμάσιο πέτρινο μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο. Οι τελικές διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου (δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα) ανήκουν στον Δημήτρη.

Η κατασκευή αυτού του πέτρινου είχε (και έχει) πολλά απρόοπτα. Πρέπει να διασχίσει κάποια/οιος ένα ρηχό ποτάμι και να αντιμετωπίσει διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Στις αρχές της κατασκευής συγκεκριμένα κάποιος μου έκλεισε (κατά τις 7:00 το πρωί) με το αγροτικό του το δρόμο. Εξομοίωση συνθηκών Far West!
Ποιος είπε πως το Karate και τοTae Kwon Do δεν πρέπει να διδάσκονται στα Πολυτεχνεία;

Η περιοχή ευρίσκεται 25 χλμ. μετά από τα Καλάβρυτα στον δρόμο προς Κλειτορία και μετά το χωριό Πλανητέρο. Στο Πλανητέρο ευρίσκονται οι πηγές του Αροάνιου ποταμού και οι καλύτερες… πέστροφες στα κάρβουνα (πριν όμως μετατραπούν σε ψητές κολυμπούν δίπλα σας). Ο δρόμος από το σπίτι του Δημήτρη συνεχίζει προς το λεγόμενο “Διάσελο του Κυνηγού”, όπου θα έχετε μία εκπληκτική θέα της ορεινής Αχαΐας και Κορινθίας την ίδια στιγμή (προφανώς, διότι αυτό σημαίνει και η λέξη “διάσελο”,το σχετικό ομαλό κομμάτι που ενώνει δυο κορυφές, ο αυχένας του βουνού). Ο δρόμος είναι ιδιαίτερα δύσβατος και μόνο για το καλοκαίρι. Θα σας παρουσιάσω αργότερα ξεχωριστά φωτογραφικό υλικό από τη διαδρομή, η οποία καταλήγει στην σύγχρονη τεχνητή λίμνη της Δόξας στον Φενεό. Στη διαδρομή, όπως θα σας δείξω η θέα των κορυφών της Ντουρντουβάνας, απέναντι από την κορυφή του Χελμού, κυριολεκτικά σου “κόβει την ανάσα” και νοιώθεις ένα με τον ουρανό.

Η περιοχή βρίθει από φυσικές ομορφιές, μονοπάτια και περιπέτεια και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ο Δημήτρης παρεμπιπτόντως διαθέτει μία πραγματικά μεγάλη έκταση στην περιοχή και όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Για την ώρα ονειρευτείτε και σκεφτείτε. Η ζωή είναι μικρή, τα πέτρινα αιώνια και τα μνημόνια μόνιμα. Συνεπώς οσονούπω ξεκινήστε να κατασκευάζετε…

Δείτε επίσης:

Ενότητα: Χελμός