Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Υπερπληθυσμός ως Πηγή Έμπνευσης

Διάβασα ένα άρθρο με τίτλο “Εφιάλτης για ασφαλισμένους και συνταξιούχους το δημογραφικό” σε μία υποτίθεται σοβαρή εφημερίδα. Πολύ ωραία σκέφτηκα ξεκινάμε το 2019. Με την λέξη “εφιάλτης”. Εδώ όμως δεν διαβάζετε για να ονειρεύεστε εφιάλτες αλλά για να έχετε έμπνευση. Για να δούμε λοιπόν κάπως διαφορετικά το ζήτημα:

Η Γη μας έχει έκταση 510.101.000 τετρ. χιλιόμετρα. Το 27% είναι στεριά. Ο άνθρωπος καταλαμβάνει σε επιφάνεια κάτοψης 0,60 τετρ. μέτρα. Άρα η Γη θεωρητικά μπορεί να χωρέσει 229,545,450,000 ανθρώπους (περίπου 230 δισεκατομμύρια κατοίκους). Επειδή όμως δεν είναι όλες οι περιοχές κατοικήσιμες θεωρώ ένα 20% της στεριάς πως είναι φιλόξενο. Σε αυτό εάν κάνετε τον υπολογισμό μπορούν να χωρέσουν περίπου 46 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτή τη στιγμή στη Γη υπάρχουν… μόνο 7,7 δις άνθρωποι. Μέχρι τα 46 υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο… και μαζί πολύ μεγάλο περιθώριο έμπνευσης.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τραφούν, να υδροδοτηθούν, να μπορούν να διαβιούν σε υγιεινές συνθήκες, να κατοικούν με ασφάλεια και να μορφώνονται.

Η Σαχάρα είναι ακατοίκητη, αλλά ίσως θα μπορούσε να γίνει γόνιμη. Οι τροφές μπορεί να εξελιχθούν και να είναι διαφορετική η ποσότητα και η ποιότητά τους. Τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης το ίδιο. Οι κατοικίες επίσης! (Μην στέλνετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν πολιτικοί μηχανικοί, δεν υπάρχει… κανένα μέλλον! Χα!)

Οι διεστραμμένοι μπορούν να σκεφθούν τον αφανισμό. Λυπάμαι σας έχουν προλάβει άλλοι δεκαετίες τώρα με την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων ή θανατηφόρων ιών. Αλλά και εδώ υπάρχει ο αντίλογος των καταφυγίων αλλά και των εμβολίων ή άντε μη σας κόψω και τη φόρα, ακόμα καλύτερων όπλων!

Ακόμα και κοινωνικό δίκτυο για φτωχούς το… Poorbook έχει περιθώριο ανάπτυξης.

Γενικώς δεν υπάρχει όριο στη φαντασία εκτός εάν εσείς αποφασίστε να το θέσετε.

Και βέβαια για να καταλήξω στο άρθρο, εάν υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα και εφιάλτης στην Ελλάδα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, υπάρχει ΚΑΙ Ελντοράντο λόγω υπερπληθυσμού αλλού. Και επειδή το μυαλό δεν κατανέμεται πληθυσμιακά οι λιγότεροι εδώ, ΕΑΝ ΣΚΕΦΘΟΥΝ μπορούν να μετατρέψουν τον εφιάλτη σε έμπνευση.

Εμπνευσμένο 2019 και αφήστε τους άλλους να βλέπουν εφιάλτες.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)