Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

ΟΙ Άγιοι Εξαπατηθέντες

Ήδη από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από αυτήν την κυβέρνηση και μετά τα διάφορα γελοία γεγονότα (διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα κλπ) άρχισαν να εμφανίζονται συνεργάτες και πολιτικοί του …, οι οποίοι (αφού ξεφτίλισαν τα ιδεώδη τους υπογράφοντας τα κατάπτυστα έως τότε μνημόνια) διαπίστωσαν πως… εξαπατήθηκαν!

Πολλοί εκ των Αγίων εξαπατηθέντων σκεπτόμενοι εκ του πονηρού διέβλεπαν προσωπικά οφέλη από το αφελές παιδάκι. Όταν όμως διαπίστωσαν πως τους την έφερε και ήταν μακράν καλύτερός τους στην απάτη, τότε (και τότε μόνον) έλαμψε εμπρός τους το φως το αληθινό.

Το ωραίο βέβαια είναι πως πολλοί από τους προηγουμένους έλαβαν θέσεις, τις οποίες ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν… (μέρος της… απάτης και αυτό)!

Άλλοι πάλι “πολιτικοί” ξαφνικά ανακαλύπτουν πως η χώρα ξεπωλείται και πως δεν μπορούσαν να φαντασθούν ποτέ το μέγεθος αυτής της αθλιότητας.

Το ωραίο είναι πως εκ των Αγίων εξαπατηθέντων πολιτικών αυτό θεωρείται φυσιολογικό (να μην βλέπουν τίποτα) και καλούν τους πολίτες να τους ψηφίσουν!

Κατανοείτε πως αφού δεν “έβλεπαν” το πέραν του αστείου προφανές, θα μπορέσουν με τις φοβερές τους ικανότητες (!) να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της χώρας!

Από τον χώρο του πνεύματος, καλλιτέχνες και συγγραφείς δήλωναν υπέρ της “ελπίδας” το 2015 και κατόπιν και αυτοί… εξαπατήθηκαν (θα είμαι λίγο πιο επιεικής εδώ). Μεταξύ αυτών και ο εθνικός μας μουσικοσυνθέτης.

Τώρα εκ των υστέρων και αφού δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο με δηλώσεις μετανοίας προσπαθούν να μαζέψουν τα σκουλήκια, τα οποία άφησαν να βγουν από το κουτί. Αλλά να γνωρίζετε πως πάντα, μα πάντα, χρειάζεσαι μεγαλύτερο κουτί για να μαζέψεις τα ίδια σκουλήκια.

Και πάρα πολλοί αγνοί προοδευτικοί άνθρωποι παρασύρθηκαν και ψήφισαν αυτόν, τον οποίο τώρα εκείνοι, οι οποίοι τότε τον θαύμαζαν και τους παρότρυναν να υποστηρίξουν ανακαλύπτουν πως είναι ένας απατεώνας κοινού ποινικού δικαίου.

Και θα εμφανισθούν και άλλοι Άγιοι εξαπατηθέντες.

Αλλά οι απλοί άνθρωποι τι γνώριζαν; Μοιραία όμως τους άκουσαν.

Ήδη από τις αρχές του 2014, όταν ήταν αρκετό φανερό πως θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή όλοι (ναι όλοι) οι επιχειρηματίες (και πολύ μεγάλης εμβέλειας μερικοί) με τους οποίους είχα την… ατυχία να συνομιλώ γνώριζαν θαυμάσια περί τίνος επρόκειτο και σχεδίαζαν την μετά … εποχή.

Μερικοί μάλιστα ήταν τόσο κυνικοί ώστε μου έλεγαν χαιρέκακα πως η Ελλάς θα μεταβληθεί σε χώρα καπιταλισμού τρίτου κόσμου και θα τρίβουν τα χέρια τους από τα υπερ-κέρδη. Είχαν δίκιο!

Φυσικά ειρωνεύονταν και τα “κορόιδα”, τα οποία θα ψήφιζαν αυτούς, οι οποίοι κατόπιν θα τους μετέβαλαν σε δούλους.

Μετάνοιες αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι δεν γίνονται αποδεκτές.

Πολιτικά Junks (σκουπίδια)…

Σημ. Ωστόσο επιμένω πως εάν τον Σεπτέμβριο του 2019 προκηρυχθούν  εκλογές, τα αποτελέσματα θα είναι σχεδόν παρόμοια.