Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μιλούν οι Ενδείξεις;

Είχα γράψει κάποτε στο παρελθόν, πως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στην Ναζιστική Γερμανία λειτουργούσαν ακόμα και όταν όλο το Βερολίνο (και η Γερμανία) είχαν ισοπεδωθεί. Τούτο, διότι ο Χίτλερ μόλις κατέλαβε (δι’ εκλογών) την εξουσία, απαίτησε όλα τα τηλεφωνικά καλώδια να θαφτούν σε εντελώς ασύνηθες βάθος (νομίζω 3 ή 4 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια. Τούτο, διότι είχε στο μυαλό του “κάτι”. Τι;

Μα τους βομβαρδισμούς! Διότι αυτό , το οποίο προέκυψε το 1939 είχε δημιουργηθεί από πολύ νωρίτερα στο αρρωστημένο μυαλό του.

Ωραία! Εάν παρατηρήσετε τους χάρτες της Google και το Google Earth pro από την ημερομηνία ανάληψης της νέας “αριστερής” κυβέρνησης (χα!) κρίσιμες κυβερνητικές τοποθεσίες, όπως το Μέγαρο Μαξίμου και το ευαίσθητο κέντρο ων Αθηνών, όπως και όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα αεροδρόμια εμφανίζονται θαμπά, (με υπερμεγέθη pixels, ώστε να αποκρύπτονται οι λεπτομέρειες). Αυτό ΔΕΝ συνέβαινε πριν το 2015 και το γνωρίζω προσωπικά ως πολύ τακτικός χρήστης τους. Μάλιστα τότε εξεπλάγην!

Αυτό δεν θα με εξέπληττε εάν συνέβαινε και με τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, το Κρεμλίνο στην Μόσχα, το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα και γενικώς σε πολύ σημαντικότερα σημεία του κόσμου. Ούτε καν στην Βενεζουέλα δεν συμβαίνει!

Γιατί στην Ελλάδα;

Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση της Μαλαισίας (όχι και τόσο αθώα και αυτή) αποφάσισε να ΜΗΝ ζητήσει από την Google να πράξει κάτι ανάλογο, διότι με αυτόν τον τρόπο θα υποδείκνυε ακριβώς τη σημαντικότητά τους (και τη θέση τους)!

Ποίο το σκεπτικό της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μάλλον είναι και περισσότερο ανόητη και από αυτήν της Μαλαισίας, όχι όμως λιγότερο ύπουλη.

Οι ενδείξεις ομιλούν. Τι λένε όμως;

Σημ. Παραθέτω το προαναφερθέν άρθρο σχετικά με ένα εκπληκτικό γεγονός επικοινωνίας λίγο πριν την πτώση του Βερολίνου το 1945:

Η Νύχτα των Σαλτιμπάγκων και το Θέατρο του Παραλόγου

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)