Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μεταπτυχιακά στην Επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού

Ξεχάστε τα Πανεπιστήμια (αφού όμως έχετε επιμελώς σπουδάσει) και πάρτε τα βουνά. Μελετήστε ένα πέτρινο καλύβι όπως αυτό και θα διαπιστώσετε πως ολόκληρη η επιστήμη του Πολίτικού Μηχανικού έχει ευλαβικά εφαρμοστεί.

Προσέξτε το ξύλινο σενάζ (πρέκι) επάνω από τις πόρτες και πως στηρίζει ακόμα τις εναπομείνασες πέτρες. Θεμέλιό του είναι ο φυσικός βράχος από τον οποίον προφανώς προήλθε και η πέτρα και πως ΔΕΝ υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή στη δομή των πέτρινων τοίχων. Μόνο οι ακμές των γωνιών είναι ευθείες.

Είναι εντυπωσιακό! Η γεωμετρία του περιγράμματος της κάτοψης και οι κατακόρυφες ευθείες των γωνιών της κατασκευής δεν θα μπορούσαν να σταθούν, εάν δεν υπήρχε το ακανόνιστο στη δομή του κτισίματος. Αυτό εμπεριέχει μία τεράστια φιλοσοφία και θα μπορούσε κάποιος να το προσομοιώσει από μία ανθρώπινη κοινωνία έως τη δομή μίας πυρηνικής βόμβας.

Τώρα αντικαταστήστε τους ακανόνιστους αρμούς με νεύρες και με ροές δυνάμεων προς τη Γη και τις πέτρες με οστά. Δεν είναι πλέον ένα ταπεινό πέτρινο σπίτι, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, ακόμα και χωρίς την προστασία της σκεπής του. Γερασμένος και ταλαιπωρημένος από τις κακουχίες των δυνάμεων της φύσεως και του ανθρώπου, αλλά στέκεται εκεί και περιμένει…

Αντέχει!

ΕΣΥ;

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)