Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Κινδυνεύει η Κυβέρνηση από τις Φωτιές;

(Πολιτική Ανάλυση)

Σημ.: Όπως πάντα γράφω τις εκτιμήσεις μου, όχι αυτό, το οποίο επιθυμώ ούτε αυτό, το οποίο θα αρέσει. Αυτό να είναι απολύτως σαφές.

Διαβάζω σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες τίτλους γέλωτος. “Βατερλώ της Κυβέρνησης”, “Βυθίζεται ο Πρωθυπουργός” και διάφορες άλλες ανοησίες. Προφανώς στην επιθυμία τους να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα ή πολιτική ή ευσεβείς πόθους δημιουργούν μία απατηλή εικόνα της πραγματικότητας. Και αυτό αντί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ενισχύει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Δεν κρύβομαι, δεν μασάω τα λόγια μου. Ο πρωθυπουργός αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ένας απατεώνας τυχοδιώκτης μηδενικού ήθους. Αυτό τα διάφορα ασήμαντα ανθρωπάκια, τα οποία επιλέγει για κυβερνητικές θέσεις το γνωρίζουν και προφανώς επειδή ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα έβλεπαν υπουργικούς θώκους ξεπουλάνε την ανύπαρκτη αξιοπρέπειά τους για να περάσουν οσονούπω στο πάνθεον της ανυπαρξίας.

Οι οπαδοί του, πιστοί και μη δεν πτοούνται. Αλλοι είναι αληθινοί αριστεροί και πιστεύουν πραγματικά και άδολα σε αυτόν, άλλοι με το άκουσμα της λέξης “δεξιά” ή ακόμα και ΠΑ.ΣΟ.Κ. παθαίνουν αηδιαστικό σοκ, ενώ πάρα πολλοί άλλοι εκτιμούν πως τους εξυπηρετεί με κάποιον τρόπο.

Οι περισσότεροι όμως ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε καμία από τις προηγούμενες κατηγορίες. Απλά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και τέλος. Νιώθουν πως με κάποιον τρόπο τους εκφράζει ή έχουν πειστεί πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα και πως η διάχυτη απογοήτευση από τους προηγούμενους δεν ξεπλένεται με τίποτα.

Κάποιοι, οι οποίοι εν τω μεταξύ επέλεξαν σχηματισμούς (υποτίθεται) διαμαρτυρίας και μεταξύ αυτών και μία ναζιστική συμμορία σιγά-σιγά αρχίζουν να επιστρέφουν στην “κανονικότητα”.

Αυτή είναι η άποψις μου.

Έχω επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν πως οι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 θα εκπλήξουν με το αποτέλεσμα τους, όταν διαπιστωθεί πως θα επαναληφθούν τα ίδια ποσοστά και ίσως και μεγαλύτερα για τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Ούτε Μακεδονικό, ούτε το άσπρο, το οποίο έγινε μαύρο, ούτε εκατό μνημόνια ακόμα, ούτε και το μισό Αιγαίο να δοθεί δώρο στην Τουρκία θα μεταβάλλουν τα προηγούμενα. Αυτό ο πρωθυπουργός, άριστος γνώστης της ψυχολογίας,όπως κάθε κορυφαίος απατεών το γνωρίζει θαυμάσια. Και ενώ είχε στο μυαλό του ένα πλάνο να δημιουργήσει ένα σοβαρό εθνικό θέμα πριν το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να βρει μία αφορμή να μην τις διεξαγάγει, νιώθει όλο και πιο σίγουρος (και ασφαλής) με την κάλπη. Σημειώστε το αυτό.

Οι φωτιές δεν αποτελούν παρά ένα επεισόδιο και αυτό έγινε φανερό νομίζω από τον τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισης τους. Πάλι αφορμή για διχασμό και μίσος μεταξύ των πολιτών και αποποίηση όποιων ευθυνών. Μην ξεχνάτε πως το 2007 οι σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο πυρκαγιές και με την τότε κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο δεν επλήγη ο πρωθυπουργός και τις κέρδισε έναν μήνα αργότερα.

Το να προσπαθούν να επιρρίψουν περισσότερες από τις υπάρχουσες ευθύνες στην κυβέρνηση αποτελεί άλλο ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση ωφελήθηκε από αυτήν την τραγωδία, διότι επισφράγισε στην συνολική ψυχολογία τις τεράστιες αθλιότητες των προηγουμένων και προσπάθησε να δείξει την (υποτιθέμενη) αλλαγή, την οποία πρεσβεύει και το πέτυχε.

Υπάρχει μόνο μία διαφορά και αυτή είναι οι νεκροί. Ένας απατεώνας δεν σημαίνει πως είναι και εγκληματίας. Ενδεχομένως είναι όμως ανάλγητος, κυνικός σίγουρα είναι. Το πόσο δεν το γνωρίζω και αυτή είναι μία άγνωστη παράμετρος, την οποία ακόμα δεν μπορώ να την αξιολογήσω.

Εν κατακλείδι: εντυπωσιάζομαι από την ανικανότητα των αντιπάλων της κυβέρνησης να προβάλουν και να πείσουν για το προφανές:

Πως αποτελεί ήδη εθνική τραγωδία η ύπαρξη αυτού του άκρως τοξικού ανθρώπου στην ηγεσία της χώρας, η οποία θα πληρωθεί πανάκριβα.

Την δεύτερη τετραετία δεν θα προλάβει να την ολοκληρώσει.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)