Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Καλοκαίρι 2021 και Ελληνοτουρκικά: Ανάλυση και… Προφητεία

Ποια η κατάσταση τώρα;

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι αυτή της προσμονής για νέες δυσκολίες… Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία μεταξύ των αρχηγών και όχι μόνον και απλώς τηρούν και οι δύο στάσεις αναμονής. Υπάρχουν και κρυφοί εχθροί (και αναφέρομαι στη γείτονα) αλλά και ενδείξεις εξαπάτησης. Αυτό είναι το κλίμα το οποίο πραγματικά επικρατεί.

Ποιες είναι οι τάσεις;

Οι τάσεις αυτή τη στιγμή καθορίζονται από τους συγκεκριμένους αρχηγούς των δύο κρατών. Υπάρχει εντονότατη, όπως προανέφερα καχυποψία, αλλά θεωρούν και οι δύο πως ο αντίπαλος είναι ικανός και δεν θα κινηθεί σπασμωδικά, αλλά με προσεκτικές και ευφυείς κινήσεις. Αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως εσωτερικών πολιτικών τάσεων ή κλίματος, το οποίο επικρατεί στις κοινωνίες ένθεν κι ένθεν, οι συγκεκριμένοι συνεισφέρουν τα περισσότερα στην εξέλιξη των τάσεων. Τονίζω πως δεν εκφράζω προσωπική γνώμη επί των προσώπων ή των πολιτικών τους,  αναλύω τα γεγονότα as it is (όπως είναι) ή τουλάχιστον όπως τα διακρίνω ο ίδιος.

Τι προβλέπω για το καλοκαίρι του 2021…

Θα διατηρηθεί μία ισορροπία δυνάμεων και σταθερότητα, η οποία όμως όπως φαίνεται θα υπάρξει αλλά θα οφείλεται στα ξίφη και σε παράγοντες αντιστάθμισης, ενώ τα αδιέξοδα στις σχέσεις των δύο κρατών θα επιδεινωθούν. Δεν γνωρίζω προφανώς τα σχέδια του Τουρκικού επιτελείου και εάν θα προβεί σε κινήσεις στο Αιγαίο ή αλλού, αλλά εάν το κάνει ενώ δεν θα προχωρήσει σε κάτι περισσότερο θα συμπιέσει σαφέστατα τις Ελληνικές θέσεις. Θα είναι περισσότερο από το περυσινό πολύ.

Συμπερασματικά:

Ως εκ τούτου φαίνεται πως θα είναι σχετικά ομαλό το καλοκαίρι του 2021, όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, αλλά όχι χωρίς εξελίξεις και χειροτέρευση των συνθηκών, οι οποίες θα αναδυθούν από τον Σεπτέμβριο. Το πόσο έντονα και με τι επιπτώσεις θα το δούμε τότε…

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #73 της 15-06-2021)