Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

“Κάθε Εμπόδιο για …Καλό” (;)

Αυτή την έκφραση άκουσα τυχαία χθες (μετά από πάρα πολλά χρόνια -αυτό να λέγεται-)…

Λοιπόν αγαπητοί μου φίλες και φίλοι:

-ΛΑΘΟΣ!

Κάθε εμπόδιο για πολύ (μα πολύ) κακό!

Ας μην προσπαθούμε να εξωραΐσουμε τα εμπόδια, τα οποία είτε μόνοι μας (κυρίως) προκαλούμε στη ζωή μας με τις λάθος εκτιμήσεις ή αποφάσεις μας είτε προκαλούνται από άλλους με μόνο σκοπό και στόχο (να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό) την πλήρη εξόντωσή μας στο συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο προκύπτει.

Μην έχετε καμία αμφιβολία για το είδος της ποιότητας του εμποδίου και ο προηγούμενος χαρακτηρισμός μην σας φαίνεται καθόλου υπερβολικός.

Το εμπόδιο (ασχέτως μεγέθους) είναι μία κατά βάση άκρως εχθρική θέση… είτε αφορά μικρό είτε πολύ μεγάλο.

Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση επ΄ αυτού (προσωπική άποψη).

Η αντίδρασή μας επί του παρουσιαζόμενου εμποδίου είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Η ικανότητά μας (ή όχι) του να μετατρέπουμε το εμπόδιο σε ευκαιρία και να προκαλούμε θετικές διαδρομές είναι μία πρόκληση της ζωής και αφορμή να δράσουμε διαφορετικά.

Δέχομαι ωστόσο και πάλι πως τα εμπόδια προκαλούνται προκειμένου να βελτιωθούμε. Είναι τα “δικά” μας εμπόδια. Αυτό όμως δεν αναιρεί την υστερόβουλη και εχθρική πρόθεση όσον αφορά το σκεπτικό εκείνου, ο οποίος τα προκαλεί…

Κάθε εμπόδιο για κακό λοιπόν (πολύ κακό) μάλιστα και συνιστώ ανεπιφύλακτα ανάλογη αντίδραση (αρκεί να μην χάνετε χρόνο)…