Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ιβάν – Ταγίπ – Ζόραν – Αγγέλα – Ντόναλντ – Βλαντιμίρ – Κίτρινος Έρωτας – Πόκερ

Δεν ήθελα να τελειώσω την σημερινή ημέρα με αυτήν την ανάρτηση.

Δεν είμαι γνώστης των ποδοσφαιρικών θεμάτων και δεν έχω και καμία σχέση με οποιαδήποτε ομάδα. Είδα όμως στις διαδικτυακές ειδήσεις πως ένας πρόεδρος γνωστός για τις σχέσεις του με έναν, ο οποίος έχει λένε κάποια σχέση με την Ελλάδα εισέβαλε στο γήπεδο μαινόμενος.

Δεν έχω ιδέα και δεν με ενδιαφέρει ο λόγος. Η εισβολή όμως είναι εισβολή. Και από κάποια σιγουριά εκπορεύεται.

Το ίδιο έπραξε ένας άλλος τύπος, ο οποίος επίσης λένε έχει σχέση με την γείτονα με κάτι εμβολισμούς Ελληνικών πολεμικών στα Ίμια, οριστική μεταβολή στο καθεστώς αντιμετώπισης των λεγόμενων γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο από την γείτονα, τις “φιλικές” της επισκέψεις στις ΑΟΖ της Κύπρου και όχι μόνον αυτά. Να μην τα αναφέρω.

Όσον αφορά την συνεχώς κλιμακούμενη στην προκλητικότητα της μόνο φρασεολογία δεν σχολιάζω επίσης τίποτα… βλέπε Σαγγάριο σήμερα και τα παστά ψάρια.

Ο άλλος ο Ζόρεν στα βόρεια σύνορα και αυτός αφού εξασφάλισε ό,τι ήθελε τουλάχιστον σε έναν βαθμό αποφάνθηκε πως δεν υπάρχουν άλλα θέματα και το ζήτημα της ονομασίας έκλεισε.

Θυμήστε μου να σας παρουσιάσω έναν αυθεντικό χάρτη του 1904 της Μακεδονίας όταν υπήρχε ακόμα η Οθωμανική Αυτοκρατορία να δείτε τις ονομασίες και ποια είναι η γεωγραφική έκτασή της και τι συμφωνήσαμε να αποδεχθούμε.

Τέλος υπάρχει και η Αγγέλα, η οποία από το να χορέψει υπό τους ήχους των νταουλιών χορεύει άλλους στο ταψί, κάτι εκατομύρια Ελλήνων εννοώ.

Να μην αναφέρω τις κατά συρροήν διεθνείς διπλωματικές ήττες, τις οποίες δεν γνωρίζετε είτε διότι δεν γίνονται αντιληπτές είτε διότι δεν παρουσιάζονται στα όποια και κυρίως αναξιόπιστα ειδησεογραφικά μέσα κάθε κατεύθυνσης.

Να φοβάστε τα “φιλικά” χτυπήματα στην πλάτη στην Ουάσινγκτον. Όποιος γνωρίζει καλά, κατανοεί. Ο τέλειος συμβολισμός προς τον απόλυτο loser.

Αλλά και ο άλλος πρώην κόκκινος “φίλος” (πρώην αρχηγός των φοβερών Σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών) περί άλλων τυρβάζει. Εδώ εφαρμόζει τέλεια το να ελέγξεις το χέρι σου μετά από μία χειραψία (εάν το έχεις ακόμα).

Τέλος έχουμε και τους… κίτρινους έρωτες. Εκεί πρέπει να ελέγξεις και τα δύο σου χέρια, ακόμα και χειραψία να έδωσες με το ένα. Το ωραίο είναι πως θα το καταλάβεις, όταν έλθει η ώρα να πιάσεις το ποτήρι να πιεις νερό.

Κάτι φαίνεται δεν λειτουργεί σωστά…

Δεν μπορώ όμως να σκεφτώ τι.

Θυμήθηκα όμως μία φράση, την οποία χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι στην Νέα Υόρκη:

“Εάν δεν εντοπίσεις το κορόιδο από την πρώτη στιγμή που κάθεσαι στο τραπέζι του πόκερ, τότε είσαι εσύ”.