Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Σούπα

Ομολογώ πως με την μαγειρική και γενικότερα με τα οικιακά δεν έχω καμία σχέση. Και με τη σκέψη αγχώνομαι. Δεν αμφιβάλω βεβαίως πως ειδικά η μαγειρική θα πρέπει να είναι μία σπουδαία τέχνη• και κάθε τέχνη όταν την προσεγγίσεις, κοινώς πιέσεις τον εαυτό σου να ασχοληθεί επισταμένως είναι σίγουρο πως θα σου ξεδιπλώσει σπουδαίες χαρές.

Προσωπικά όμως προτιμώ μακράν να ασχοληθώ με την εκμάθηση της Κορεατικής γλώσσας παρά με την μαγειρική. Θα έχω ενδεχομένως και τα “μέσα” εάν ο συμπαθέστατος και ηθικότατος Κιμ κερδίσει και μία πολεμική διαμάχη. Μαζί με το Tae Kwon Do (Κορεάτικη πολεμική τέχνη και αυτή) θα είμαι σε προνομιούχα θέση.

Αλλά… αλλά, γιατί γράφω αυτό τα άρθρο;

Διότι προ ολίγου εγώ ο εντελώς άσχετος κατάφερα για πέμπτη περίπου φορά να “φτιάξω” με τα χεράκια μου μία υπέροχη… σούπα!

Άνοιξα το πλαστικό σακουλάκι και μετά άλλα δύο ακόμα με κάποια σκόνη το ένα και κάτι σαν λάδι το άλλο, έβρασα λίγο νερό σε μία κατσαρόλα (αυτό μπορώ και το κάνω), έριξα το περιεχόμενο (χωρίς το σακουλάκι) μέσα και voila ένα αριστούργημα σούπας!
Κι αναρωτιόμουν πως ενδεχομένως όλα αυτά ένα ήταν τεχνητά. Μάλλον φυσικά ήταν αλλά κάποιοι επιστήμονες σε εργαστήρια με διάφορες συνθέσεις και τρόπους κατάφεραν και δημιούργησαν ένα θαυμάσιο προϊόν για το οποίο κάποιος πληρώνει, άρα αξίζει ένα τμήμα του χρόνου του.

Σήμερα διάβασα και τις οδηγίες και τα συστατικά και δεν έπεσα καθόλου έξω. Η σούπα από κοτόπουλο εμπεριείχε μπαχαρικά με γεύση κοτόπουλου, ούτε ίχνος κοτόπουλου. Ναι, αλλά ήταν ΣΑΝ κοτόπουλο!

Όταν λοιπόν σου σερβίρουν “σούπες” κάθε είδους, τις οποίες ονομάζουν με όποιο όνομα γεύσης έχουν επιλέξει και καταφέρει να δημιουργήσουν στην πραγματικότητα εσύ απολαμβάνεις κάτι ανύπαρκτο. Και χορταίνεις!

Και πληρώνεις και ελάχιστα για να χορτάσεις αντί να αγοράσεις ο ίδιος το κοτόπουλο (το οποίο να δούμε που έχει μεγαλώσει) και μετά να το μαγειρέψεις και να αγοράσεις από το μανάβη τα υλικά κλπ. κλπ. κλπ…

Ενώ με το άνοιγμα ενός σακουλιού και σε 3 μόλις λεπτά είσαι έτοιμος!

Μόλις σας περιέγραψα την στάση της σημερινής κοινωνίας σε κάθε είδους, είδηση, πολιτική, αξίες, χρήματα…

So what (και λοιπόν);

Έγραψες όλα αυτά Τεύκρο για να μας πεις αυτό;

Όχι! Απλά να θυμάστε πως και το δηλητήριο με τον ίδιο τρόπο σερβίρεται, αλλά δεν συμβαίνει συχνά, διότι πρέπει να υπάρχετε ως καταναλωτές• συνήθως όμως προτιμούνται “άλλου είδους υλικά”, τα οποία καταλήγουν να παράγουν τέλειες “σούπες”!

Καλή σας όρεξη!