Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Κυριακή του Λαϊκισμού

Όλα αυτά τα χρόνια δεν παύω να εκπλήσσομαι από το πόσο λαθεμένες ερμηνείες δίνονται σε κάποιες καταστάσεις. Μία από αυτές είναι “τα ανοικτά καταστήματα την Κυριακή”.

Υπάρχει η εντελώς εσφαλμένη αντίληψη πως αυτό είναι ένα “καπιταλιστικό” μέτρο, το οποίο ευνοεί τις υπεραγορές, τα πολυκαταστήματα και γενικά αποτελεί ένα αντιεργατικό αλλά και αντικοινωνικό μέτρο.

Οποία πλάνη!

Το “ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές” αποτελούν άλλη μία μορφή ακραίου λαϊκισμού, όπου τα “κορόιδα” πέφτουν μέσα, όπως τα κοτόπουλα… στη σχάρα.

Δεν εξετάζω την θρησκευτική χροιά του μέτρου, διότι ως γνωστόν το Σάββατο ορίστηκε εκ του Θεού ως αργία. Οι Χριστιανοί το μετέτρεψαν σε Κυριακή, ενώ οι Μουσουλμάνοι σε Παρασκευή. Το αντιπαρέρχομαι, διότι δεν επιθυμώ να το σχολιάσω περαιτέρω.

Η Κυριακή (ή το Σάββατο ή η Παρασκευή) με ανοικτά καταστήματα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές (και διχαστικό) μέτρο για τις μάζες.

Προβάλλει την ψευδαίσθηση σε άλλους επίσης πολύ σκληρά εργαζόμενους (και ανόητους) να νοιώσουν προνομιούχοι, πως την Κυριακή μπορούν να ψωνίσουν σε καταστήματα, όπου όλες τις υπόλοιπες ημέρες ΔΕΝ μπορούν! Άρα για μία ημέρα νοιώθουν κάτι παραπάνω Διότι οι “άλλοι” (εννοώ τους πλουσίους ή ανεξάρτητους) δεν έχουν καμία ανάγκη να τρέχουν για ψώνια τις Κυριακές, αφού έχουν κάθε δυνατότητα να το πράττουν κάθε ημέρα!

Και φυσικά έχει γίνει αντιληπτό, πως οι σκληρότεροι αντίπαλοι των εργαζομένων είναι οι… άλλοι εργαζόμενοι. Διότι το άθλιο αυτό μέτρο θα είχε καταρρεύσει σε ελάχιστο χρόνο εάν δεν έβρισκε καμία ανταπόκριση. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Εάν αυτό το μέτρο το επέβαλλαν “δεξιές” κυβερνήσεις (και αφήστε τα περί τρόικας κλπ) μία υποτίθεται (εδώ γέλως) “αριστερή” κυβέρνηση εννοείται πως δεν έχει κανένα λόγο να το καταργήσει! Αντιθέτως!

Διότι αγαπητοί μου φίλες και φίλοι δεν υπάρχουν “αριστεροί” ‘η “δεξιοί” ή “έξω αριστερά” ή “6,8 μοίρες δεξιά”. Υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι κατέχουν την εξουσία και οι… υπόλοιποι.

Και επειδή η λεγόμενη δημοκρατία έχει εκφυλιστεί σε κοροϊδία και εξαπάτηση των πολλών από τους λίγους (και εξαιρετικά λίγους) “τα καταστήματα ανοικτά τις Κυριακές” είναι ένα άλλο όπλο στα χέρια των νέων τσάρων ως προς τους αφελείς!

Τονίζω και πάλι και δεν θα δεχθώ κουβέντα πως η αργία του Σαββάτου (ή της Κυριακής ή της Παρασκευής) είναι ΙΕΡΗ. Ο άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταργεί τους νόμους του Θεού (και κατά πως θέλει για να καταπιέζει τους υπόλοιπους).

Το Σάββατο ή η Κυριακή ή η Παρασκευή ανήκει σε ΕΣΑΣ, στις οικογένειές σας, στον εαυτό σας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα βάναυσα να σας το κλέβει.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)