Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Επενδυτική Βλαχιά

Παιδιά, δεν μπορώ με έχουν πιάσει τα γέλια, διότι η προηγούμενη ανάρτηση μου θύμισε και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες… επενδυτικές μας αναζητήσεις.

Αφού αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την τσοπανολογία, διότι το μέλλον ανήκει στα γίδια και στα πρόβατα σκεφτήκαμε το αυτονόητο:

Που υπάρχουν πραγματικά πολλά πρόβατα;

Μα… στην Νέα Ζηλανδία! Τρία εκατομμύρια κάτοικοι και εξήντα (60) εκατομμύρια πρόβατα!

Μέλλον λαμπρό διά τον μετασχηματισμό μας σε Grand Tsopan (GT)!

Επιστολές τότε στην εδώ πρεσβεία της θαυμάσιας αυτής χώρας, η οποία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στέλνοντάς μας πολύ πλούσιο υλικό. Μία συμπεριφορά πρεσβείας, η οποία επιβεβαίωνε την ποιότητα των ανθρώπων αυτής της χώρας.

Δράττομαι της ευκαιρίας και σας λέγω πως οι Νεοζηλανδοί πολέμησαν ηρωικά και στους δύο προηγούμενους μεγάλους πολέμους. Επίσης στον τομέα της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών είναι εξαιρετικά προχωρημένοι και πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες προέρχονται από αυτήν την χώρα. Προφανώς και η Νέα Ζηλανδία έχει την τάση να… κουνιέται από σεισμούς και ηφαίστεια.

Μετά από αυτές τις επενδυτικές αναζητήσεις και αφού είχαμε ήδη σχεδιάσει τις φάρμες και τα εργοστάσια παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας μαλλιού σκεφτήκαμε πως ένας γνήσιος τσοπάνης θα έπρεπε να αποκτήσει και το ανάλογο αυτοκίνητο!

Και η επόμενη ιδέα λοιπόν ήταν να παραγγείλουμε το γνωστό πολυτελές αυτοκίνητο με το αστέρι, αλλά αντί για χρώμα εξωτερικά να ήταν… πλεκτό από τα άφθονα μαλλιά των προβάτων μας!

Και εννοείται πως θα αιτούμεθα από το εργοστάσιο ειδικά στο συγκεκριμένο μοντέλο αντί για 500 SL να έγραφε VL, από το… Vlachos (Βλάχος)!

Είπαμε! Βλάχοι γεννηθήκαμε, βλάχοι θα να πεθάνουμε, αλλά και το ψώνιο… ψώνιο!