Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ε π ί κ α ι ρ α Άρθρα από το Παρελθόν του Ζαν Κοέν

Είναι αδύνατον να έχεις βαθιά γνώση των διεθνών πολιτικών συνθηκών και της διεθνούς διπλωματίας, εάν δεν γνωρίζεις εκ των έσω τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαμόρφωσή τους ενώ η γνώμη τους είχε βαρύνουσα σημασία στη λήψη των αποφάσεων.

Είναι όμως ακόμα σημαντικότερο αυτή η γνώμη να προέρχεται και από έναν άνθρωπο της πραγματικής αγοράς! Έναν άνθρωπο, τον οποίον εμπιστεύτηκαν ένας πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και αναφέρομαι στον Κων/νο Μητσοτάκη τον πρεσβύτερο και την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Και για να προλάβω πιθανές δεύτερες σκέψεις δε σημαίνει πως συνέπιπταν κατ΄ ανάγκην και οι πολιτικές απόψεις τους!

Η γνώμη όμως ενός απόλυτα έγκυρου και αξιόπιστου πολιτικού αναλυτή είναι ανεκτίμητη. Και είναι ΑΥΤΗΝ, την οποίαν αναζητάς! Αυτός είναι ο Ζαν Κοέν!

Το νέο του βιβλίο (2021) με τίτλο –προσοχή εδώ- “Ε π ί κ α ι ρ α  Άρθρα από το Παρελθόν”, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή την περίοδο 1985-1992 είναι “πρέπει” (must) για να κατανοήσει κανείς τις καταστάσεις της Ελλάδος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην οποίαν κατά κάποιον τρόπο (μέσω της Κύπρου) ανήκει και αλληλοεπιδρά και εννοώ τη Μέση Ανατολή. Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελείται από μια σειρά άρθρων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή στο διάστημα 1985-1992.

Χωρίζεται σε τρία κεφάλαια: Εβραϊσμός, Ελλάς-Ισραήλ, Μέση Ανατολή.

Είναι και… προφητικό, αφού η Αραβική Άνοιξη και ο Πρώτος Πόλεμος του Κόλπου προβλέφθηκαν!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και ας γράφτηκε το περιεχόμενό του σχεδόν δύο δεκαετίες πριν!

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Φλάουνας, Εμμανουήλ Μπενάκη 18 στην Αθήνα και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Αποστέλλεται με αντικαταβολή κατόπιν επικοινωνίας στο 2103252767. Τιμή 12 ευρώ.

Και όπως γράφει ο Ζαν:

“Οpinions are not facts”
– Jean Cohen

Οι γνώμες- απόψεις ΔΕΝ είναι γεγονότα!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)