Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δηλητηριώδη Πολιτικά Σχόλια 18.06.2019

Περί… Κ.Υ.Σ.Ε.Α.

Και ξαφνικά μάθαμε για την Τουρκική… προκλητικότητα! Και ξαφνικά ο πρωθυπουργός διέκοψε εκτάκτως το ταξίδι του στη Ρόδο για να… συνεδριάσει! Εντάξει παιδιά! Κάθε φορά, όταν είναι να σχολιάσω την Ελληνική πολιτική επικαιρότητα στενοχωριέμαι κυρίως για ένα πράγμα:

Μου καταστρέφει την α ι σ θ η τ ι κ ή μου… Και κάθε άλλη αισθητική και κάθε χιούμορ. Όλα τα προηγούμενα είναι γελοιότητες. Απλά ο πρωθυπουργός ΔΕΝ ήθελε ποτέ να διεξαγάγει εκλογές και αφού έκανε τη μέγιστη βλακεία και τις εξήγγειλε ψάχνει βλακώδεις τρόπους να τις ματαιώσει. Και όπως έχω Η Δ Η γράψει από το 2015 (ευτυχώς, τα γραπτά έστω και διαδικτυακά μένουν) είχα επισημάνει πως θα δημιουργήσει ένα τεχνητό θέμα με την Τουρκία, ώστε να τις αναβάλλει αορίστως (αλλά εννοούσα τον φετινό Οκτώβριο). Η Τουρκία ήταν και θα παραμείνει αυτή, η οποία ήταν. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη Τουρκική προκλητικότητα. Ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει.

Περί Πρωθυπουργού

Η μόνη αξία του είναι η κατάληψη της εξουσίας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο προσφέρει. Είναι ο μεγάλος χορηγός των ΠΟΛΥ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εκτός και εντός. Εάν δεν καταφέρει να διατηρήσει την εξουσία δεν έχει καμία αξία. Αυτό το γνωρίζει, αλλά επειδή επί 4 έτη ασκεί την γητείαν της κοροϊδίας ασυστόλως, νομίζει πως αυτό θα διαρκέσει για πάντα· και ίσως… διαρκέσει! Δεν έγιναν ακόμα οι εκλογές και εφ΄ όσον διεξαχθούν να δούμε και τα αποτελέσματα τους. Πάντως εάν απολέσει την εξουσία (βλακωδώς όπως διαφαίνεται, διότι ο ίδιος επέλεξε την προσφυγή στις κάλπες – προς έκπληξή μου-) ούτε μία πεντάρα δεν θα αξίζει για τους πάτρονές του.

Περί των Αλλαγών στη Δικαιοσύνη

Διαρρέει πως ο ΠτΔ δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο περί αλλαγής της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Δεν είμαι νομικός ούτε συνταγματολόγος και δεν γνωρίζω εάν μπορεί να το πράξει νόμιμα ή νομότυπα ή κωλύεται λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Δεν γνωρίζω. Εάν όμως οφείλει να το πράξει (ασχέτως προσωπικής συμφωνίας, διότι ο Πρόεδρος δεν έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητες) και ΔΕΝ το κάνει απλά παρεκτρέπεται. Αλλά και ο πρωθυπουργός εισπράττει ό,τι έσπερνε. Ο ΠτΔ είναι εκφραστής μίας δεξιάς νοοτροπίας και τον επέλεξε ως Πρόεδρο και αυτός δέχθηκε (εντελώς απαράδεκτο σύμφωνα με τον κάθε είδους ηθικό κώδικα). Τώρα διαισθανόμενος πιθανή αλλαγή και γνωρίζοντας πως δεν είχε ψηφισθεί από τον νυν αρχηγό της αντιπολίτευσης και πιθανόν επόμενο πρωθυπουργό κάνει πίσω, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του για άλλη μία πενταετία.

Αλλιώς γιατί δεν υπογράφει; Τώρα το θυμήθηκε να… αντισταθεί;