Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δηλητηριώδη Πολιτικά Σχόλια 02-09-2020

Α. Περί του δημοσιεύματος της Die Welt.

Σύμφωνα με αυτό ο αρχηγός της γείτονος έδωσε εντολή στις ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα· και αυτοί ΔΕΝ συμφώνησαν! Χμ… Η Die Welt μάλλον θέλει να μεταφέρει “κάτι” για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Αυτό το δημοσίευμα είναι πιθανότατα ψευδές και κατασκευασμένο (και εκ του πονηρού).

Πάντως θα παρατηρήσω πως από λόγια έχουν ειπωθεί τόσα πολλά, ώστε και μόνον με αυτά θα έπρεπε να είχε… καταληφθεί όχι το μισό, αλλά ολόκληρο το Αιγαίο! Και επιπλέον, εάν αυτό μπορούσε να ήταν αλήθεια, η ηγεσία της γείτονος θα έλεγε κανείς πως…. πληρώνεται από τα Ελληνικά μέσα για τη διασπορά φόβου. Η Ελλάδα έχει παράδοση σε αυτό. Φ Ο Β Ο Σ η μαγική –και άκρως κερδοφόρα- λέξη! Α! Κλείστε την οθόνη, μόλις είδα ένα ποντίκι δίπλα μου και μία κατσαρίδα!

Δεν είναι η Τουρκία. Είναι ο φόβος…

Β. Μυκήνες

Δεν με εκπλήσσει το γεγονός. Δεν είχε προβλεφθεί αυτό το ενδεχόμενο, όπως και πριν κάποια χρόνια το αντίστοιχο στην Αρχαία Ολυμπία, στο Μάτι, στις πλημμύρες κατά καιρούς και δεν αναφέρομαι σε σεισμούς, αλλά σε κάτι, το οποίο είναι δυνατόν να εκτιμηθεί εκ των προτέρων. Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά. Θα θέσω όμως το ερώτημα:

Πόσοι δήμοι ξεκίνησαν τον καθαρισμό των φρεατίων απορροής των ομβρίων (εννοώ τα νερά της βροχής); Μόλις ξεσπάσει η πρώτη ισχυρή φθινοπωρινή καταιγίδα και πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια, τότε θα σπεύσουν να καθαρίσουν τα φρεάτια.

Δεν είναι οι Μυκήνες. Είναι η νοοτροπία…

Γ. Σχολές – Βάσεις

Θα αναφερθώ εκτενώς στο ζήτημα αυτό σε επόμενο αναλυτικό άρθρο. Αλλά σας αποκαλύπτω μία μου (τρόπος του λέγειν) πρόταση. Οι σχολές θα έπρεπε να διαχωρίζονται σε σχέση με το εάν μπορείς να διοριστείς μετά το πέρας των σπουδών ή όχι. Και δεν εννοώ εάν οδηγούν σε διορισμό, αλλά ο υποψήφιος να δηλώνει (εντάξει θεωρητικό αυτό) πως παραιτείται πλήρως του δικαιώματος αυτού στο μέλλον. Το γράφω υπό μορφήν αστείου, αλλά δεν είναι δυστυχώς αστείο. Και σε όσες σχολές ο στόχος είναι μόνο το δημόσιο, εισαγωγή με σκληρές εξετάσεις. Σε όσες οδηγός είναι το όνειρο ελεύθερη εισαγωγή.

Μία κοινωνία, η οποία καθοδηγεί τα νέα παιδιά στο πώς να αποτελέσουν μέρος του συστήματος και όχι πώς να το ανατρέψουν δεν έχει καθόλου καλό μέλλον. Τουλάχιστον να επιβραβευθεί το όνειρο, το οποίο είναι ισχυρότερο όταν δεν σου έχει απομείνει τίποτα.

Δεν είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι η χρεοκοπία της κοινωνίας από όνειρα…

Δ. Πολιτικό Μέλλον

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να κατανοήσει κάποιος οπορτουνιστής σε ποιο χώρο να επενδύσει πολιτικά. Το προηγούμενο το απαντά. Προσλάβετέ με! Χα!

Δεν είναι το πολιτικό μέλλον απροσδιόριστο. Είναι το γράμμα ανοιχτό…