Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δεν Μεταναστεύεις στην Αμερική για το Επίδομα!

“Ο ορισμός των (θα αποκαλύψω κατόπιν ποιων) είναι να ευαισθητοποιήσουν κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη και όχι μόνο σε αυτήν τη χώρα… να πιστέψουν πως όλοι όσοι θέλουν να έχουν μια καλή ζωή πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν.

Μην φοβάστε να ρισκάρετε στο μέλλον σας. Είναι ένα πολύ καλό στοίχημα εάν είσαστε στη σωστή θέση.”

Τα προηγούμενα λόγια είναι της Τόνι (με ι όχι υ) Χόλτ Κράμερ, ισόβιας προέδρου των γυναικών υποστηρικτών του… Τραμπ. Η Toni είναι ο ορισμός του Αμερικανικού ονείρου. Αρκετά μεγάλη σε ηλικία, αλλά πολύ καλοδιατηρημένη αν και υπερβολικά βαμμένη, με πλούσια δημοσιογραφική και κοσμική δράση στο Χόλλυγουντ και έναν πολύ πλούσιο γάμο ζει μεταξύ των δύο πολυτελέστατων κατοικιών της: μία στη Φλόριντα και μία στο Λος Άντζελες με μαρμαρόχτιστες (υποθέτω, δεν κολύμπησα ποτέ μου εκεί) πισίνες, στις ακριβότερες συνοικίες (και οι δύο και κυριολεκτώ) των Η.Π.Α., με πολλές Rolls Royce με τους οδηγούς τους.

Με τα Ελληνικά πρότυπα φαίνεται ως μία… χαζο-Αμερικάνα, όπως πολλοί θα σχολίαζαν. Ίσως και να είναι. Αλλά για πείτε μου ποια Ελληνίδα από τις… Εθνικές Κυρίες, τις οποίες διαθέτει η χώρα μας σας μίλησε ποτέ με αυτόν τον τρόπο;

Και εάν προσέξετε θα δείτε πως δεν ομιλεί μόνο για Αμερικανούς, αλλά για ΚΑΘΕ κάτοικο του πλανήτη. Δεν ομιλεί για όλους αλλά για όσους ΘΕΛΟΥΝ να έχουν μία καλύτερη ζωή. Και αυτοί να έχουν τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να την αποκτήσουν. Και τέλος ομιλεί για μία… απαγορευμένη λέξη στην Ελλάδα, το… ρίσκο και σε προτρέπει να διακινδυνεύσεις.

Η Τόνι είναι φίλη και της Χίλλαρυ Κλίντον και όπως αποκαλύπτει και η ίδια, κάποτε προκάλεσε ένα περισσότερο από φιλικό ενδιαφέρον στον Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (και εμμέσως, πλην σαφώς μας αποκαλύπτει μία… απαγορευμένη πληροφορία: την εκτίμηση της ηλικίας της)!

Τα γράφω τα προηγούμενα, διότι πολλοί φίλοι και γνωστοί με ερωτούν πώς συμβαίνει να έχουμε ένα τόσο αμφίρροπο αποτέλεσμα, τη στιγμή όπου… δε σχολιάζω περαιτέρω. Γνωρίζουμε όλοι τι εννοώ. Πώς λοιπόν οι διάφοροι Λατινο-Αμερικανοί, φτωχοί μαύροι του νότου και άλλοι ταλαιπωρημένοι να ΜΗΝ θέλουν να ακολουθήσουν ΑΥΤΟ το όνειρο;

Διαβάστε όμως τώρα (για να μην με παρερμηνεύσετε) και το άρθρο:

Ο Λαϊκισμός του Πλούτου και ο Λαϊκισμός της Φτώχειας