Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ασπρόπυργος – Κούκος και Ρέγγες

Το έργο στον Ασπρόπυργο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, ένα παλαιό ιστορικό κτίριο αποκαθίσταται και σύντομα θα αποτελεί ένα στολίδι στην περιοχή, (οσονούπω φωτογραφίες και εκτενής παρουσίαση).

Χθες ο αγαπητός μου Αχιλλέας με ενημέρωσε πως ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες (ιδιαιτέρως θετικές) αντιδράσεις από τους άλλους ιδιοκτήτες ακινήτων του Ασπροπύργου, οι οποίοι βλέποντας ένα έργο να υλοποιείται και την τεράστια διαφορά του πριν από το μετά αρχίζουν τις “επικίνδυνες” σκέψεις ανάπτυξης και των δικών τους.

Ο Αχιλλέας δεν περίμενε να διαβάσει το σκεπτικό της Teucris. Πίστευε και πιστεύει στην εργασία του ως οδοντίατρος και με ειδίκευση στην παιδική οδοντιατρική και “επένδυσε” στην επιστήμη του και στον τόπο του. Η Teucris ίσως ενίσχυσε τις απόψεις του, με την έννοια πως δεν είναι μόνο αυτός 1/2τρελος για να επενδύσει στα προηγούμενα στην Ελλάδα της κρίσης.

Μην ξεχνάτε πως τόλμησε να εμπιστευθεί έναν άγνωστο για τον ίδιο άνθρωπο εκτός της περιοχής του και μάλιστα γνωρίζοντάς τον μόνο μέσω της ιστοσελίδας της Teucris.com τότε .net σήμερα.

Σε λίγο ο Αχιλλέας θα είναι στο δικό του οδοντιατρείο, το οποίο φυσικά πλέον οι κάτοικοι εκτιμούν δύο φορές (και καταλαβαίνετε το γιατί) και μετά ψάξτε για αναλύσεις περί απόδοσης του ακινήτου, λόγο κόστους/οφέλους κλπ δείκτες.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Επειδή το κυρίαρχο σκεπτικό τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στο πως θα μας “σώσει” κάποιος άλλος (πολιτικός, κυβέρνηση, κόμμα κλπ), πως για αυτό, το οποίο συμβαίνει φταίνε κάποιοι “άλλοι” και πως βεβαίως “ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη”, έχω να σας τονίζω πως:

Ένας κούκος όχι μόνο φέρνει την άνοιξη, αλλά και την δημιουργεί!

Εάν κάθε ένας μας έκανε ελάχιστα λίγο περισσότερο από τα δεδομένα του, εμπιστευόταν λίγο περισσότερο τη ζωή, πίστευε στον… κούκο, τώρα δεν θα μας… έκλαιγαν οι ρέγγες. Δεν είναι τόσο δυνατοί όσο νομίζετε και όπως έχω γράψει ειδικά το 2016 κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής…

Η αδράνεια και μοιρολατρία (μαζί με τα φαινόμενα απογοήτευσης και απαξίωσης) είναι ότι χειρότερο.  Έχω γράψει πως “η δική σου απογοήτευση είναι κέρδος για κάποιον άλλον”. Αυτό μην ξεχνάτε ισχύει αμφίδρομα. Κάλλιστα μπορείτε να το αντιστρέψετε, αλλά προκειμένου να συμβεί αυτό θα πρέπει ο κάθε ένας να πράττει…