Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Νόμος της Επανάληψης της Ζωής

Είναι ένας δρόμος, τον οποίον έχεις διαβεί χιλιάδες φορές. Ξαφνικά εκεί όπου ποτέ σου δεν το είχες προσέξει υπάρχει ένα πορτόνι, το οποίο σε οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο. Η σημασία των ίδιων λέξεων αλλάζει και συναντάς το πνεύμα τους. Είσαι πλούσιος όχι γιατί έχεις υλικά αγαθά, αλλά διότι συνειδητοποιείς ότι κατέχεις το πνεύμα του πλούτου.

Το ίδιο συμβαίνει με κάθε τι, το οποίο προηγουμένως προσπερνούσες χωρίς να αντιλαμβάνεσαι την αξία του. Ο δρόμος αυτός κυριαρχείται από το πνεύμα των εννοιών και όχι την ίδια την ουσία τους.

Ο νόμος της επανάληψης της ζωής, ο οποίος καθορίζει τόσα συμβάντα στη ζωή μας θα σε ξαναφέρει στο ίδιο σημείο, όπου ήσουν σε παρελθόντα χρόνο. Αυτή η επανάληψη με άλλες όμως συνθήκες και εμπειρίες θα σε δοκιμάσει όχι διότι θέλει κάτι από εσένα, αλλά διότι με έναν αδιόρατο τρόπο θα σου προσφέρει μία δυνατότητα να τροποποιήσεις το παρελθόν σου και αυτή τη φορά να αντιδράσεις διαφορετικά. Ή έστω να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς εάν άξιζε η τότε σου αντίδραση ή… οτιδήποτε. Δεν δικάζεσαι αλλά αναρωτιέσαι…

Διότι τότε δεν θα έχεις να διαχειριστείς την ύλη είτε αφορά ανθρώπους είτε καταστάσεις αλλά το πνεύμα τους. Και εκεί ο δυνάμεις δεν είναι όπως νόμιζες.

Ο νόμος της επανάληψης της ζωής είναι ένα κρυφό δώρο, μία απρόσμενη ιδιότητα, την οποίαν οπωσδήποτε θα συναντήσεις τουλάχιστον μία φορά. Και επειδή ανήκει στο χώρο των πνευμάτων οι ισορροπίες είναι εντελώς διαφορετικές.

Τότε να φανείς αντάξιός της.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)