Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Vaticinium ex Eventu – Καταγγελία!

Στον επαγγελματικό μου κλάδο, όπως άλλωστε και σε κάθε κατηγορία επαγγελματιών υπάρχει μία μερίδα πολύ κακών λειτουργών, οι οποίοι χωρίς να έχουν κάνει καθόλου ειδικευμένες σπουδές αντιποιούνται την αρχή. Αναφέρομαι φυσικά στο χώρο των… Προφητών!
 
Αυτή η κατηγορία ψευδοπροφητών υφίσταται εδώ και αιώνες και μάλιστα ήταν τόσο διαδεδομένη, ώστε μέχρι και Λατινικό ρητό υπάρχει για αυτούς, αυτό του τίτλου· το οποίο μεταφράζεται ως “Προφήτες εκ του γεγονότος”. Δηλαδή ΑΦΟΥ συμβεί ένα γεγονός κατόπιν… προφητεύουν για αυτό και ισχυρίζονται πως δεν έγινε όπως έπρεπε ή δεν έγινε σωστά και τα σχετικά. Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για πρόβλεψη, ενώ μιλιά κατά τη διάρκεια του γεγονότος, εκ των υστέρων όμως καθίστανται λαλίστατοι.
 
Το ίδιο λοιπόν παρατηρώ και σήμερα. Ακούω όλο και συχνότερα αμφισβητήσεις των μέτρων για τον COVID-19, διανθισμένες με πολιτικά, ελαφρώς συνωμοσιολογικά και κάθε είδους σχόλια.
 
Από την πρώτη στιγμή έγραψα (διότι ευτυχώς για εμάς τους σωστούς επαγγελματίες του είδους φροντίζουμε να καταγράφουμε τις προφητείες μας για ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο), πως αν και δεν μπορώ να τα αξιολογήσω, διότι ΔΕΝ σπούδασα ιατρική, ούτε με απασχολεί αυτό, δέχομαι χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση πως όσο σκληρά και να είναι, εάν σώθηκε/σωθεί έστω και ένας άνθρωπος έχουν επιτύχει. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μας, η μητέρας μας, ίσως το παιδί μας για να γίνω κάπως πιο ωμός.
 
Φυσικά καμία πολιτική στη μέση, καθαρά και μόνον αυτή η κεντρική ιδέα, περί της αξίας ενός ανθρώπου και όπως φάνηκε είχαν επιτυχία στη χώρα μας συγκριτικά τουλάχιστον με τις εκατόμβες άλλων χωρών.
 
Εάν βεβαίως είχαμε χιλιάδες νεκρούς οι ίδιοι ψευδοπροφήτες θα έλεγαν πως κακώς δεν πάρθηκαν πολύ αυστηρά μέτρα εξ΄ αρχής και πάλι θα… προφήτευαν!
 
Δυστυχώς αναγκάζομαι να προβώ σε αυτές τις καταγγελίες, διότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κορυφαίων συναδέλφων μου Μάντεων και Προφητών (Τειρεσία, Κάλχα, Ηλία, Ιεζεκιήλ) δεν κατέστη δυνατή ακόμα η δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου, το οποίο να μας εκπροσωπεί!
Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)