Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Teucris & Ακίνητα

TEUCRIS & ΑΚΙΝΗΤΑ – 11 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 1. Δεν είμαι πιο έξυπνος από Εσάς. Ασχολούμαι όμως πολύ με το αντικείμενο των επενδύσεων και έχω πραγματική εμπειρία και γνώση του αντικειμένου.
 2. Δεν θα σας πω τίποτα διαφορετικό απ’ ότι πιστεύω, ανεξαρτήτως αν είναι αρεστό ή όχι.  Δεν πρόκειται να σας πω κάτι το οποίο δεν θα έκανα κι εγώ για μένα.
 3. Δεν θέλω να αποτύχουμε ούτε εσείς ούτε εγώ.
 4. Δεν είμαι μάγος. Γνωρίζετε την ελληνική πραγματικότητα, την γνωρίζω και εγώ. Προσπαθώ αλλά δεν είναι εύκολο να προσπεράσω πάντοτε όλους τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους.
 5. Δεν είμαι μεσίτης αλλά πιστεύω πως υπάρχει χώρος για όλους τους αξιόπιστους εμπλεκόμενους στο χώρο των ακινήτων εφόσον εξυπηρετούν τους στόχους μας.
 6. Είμαι και οι ίδιος συν επενδυτής. Αυτό που προτείνω, είναι αυτό που θα έκανα ή μπορεί να προκύψει να κάνουμε μαζί. Δεν είναι δυνατόν να προτείνεις κάτι για το οποίο εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου θα ήσουν επιφυλακτικός.
 7. Πιστεύω στην λογική win-win (κέρδος και για τις δύο πλευρές). Αν μη το άλλο μπορώ να συναρτήσω την αμοιβή μου με το αποτέλεσμα.
 8. Τα Α Κ Ι Ν Η Τ Α είναι η δουλειά μου και περιλαμβάνει την Αξιολόγηση ενός Ακινήτου, την θετική ή αρνητική πρόταση Αξιοποίησής του και τέλος την Υλοποίηση της πρότασης.
 9. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός. Σπούδασα το αντικείμενο και το ζω καθημερινά, γνωρίζω τι σημαίνει πολεοδομία, νομοθεσία, γραφειοκρατία.
 10. Πιστεύω στις επενδύσεις στα ακίνητα.
 11. Έχω εφαρμόσει πρώτα εγώ για τον εαυτό μου στις επιχειρηματικές και επαγγελματικές μου δραστηριότητες αυτά για τα οποία προτίθεμαι να σας συμβουλεύσω. Δεν πειραματίζομαι με εσάς.

Εδώ όπου οι “Ειδήσεις” αποτελούν Επενδυτικές Προτάσεις

Τα ερωτήματα της Teucris, στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε:

 1. Που επενδύω πλέον;
 2. Από πού θα προέλθουν τα χρήματα;
 3. Πως θα αποδώσουν πάλι τα Ακίνητα ή τέλος;
 4. Σε ποια Ακίνητα να επενδύσω ή τέλος;
 5. Ποιες οι δυνατότητες χρηματοδότησης;
 6. Πως μπορούν να αποδώσουν οι αποταμιεύσεις μου;
 7. Ποιες οι (mega-micro) τάσεις;
 8. Πραγματικές αξιόπιστες προτάσεις

“Trust the Process”
(“Εμπιστευθείτε την Διαδικασία”)

Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως ο καθ’  ένας μας κρατά τη ζωή στα χέρια του. Κρατά όχι μόνο το μέλλον του, αλλά και το παρελθόν του και μπορεί να διαμορφώνει το παρόν του.

Είναι βαθειά μου πεποίθηση επίσης, πως οι μεγάλες δομικές αλλαγές μπορούν να συμβούν εκ των άνω αλλά από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά εξαρτώνται όλα.

Η Teucris τον Μάιο του 2009, όταν ξεκίνησε είχε έναν στόχο: την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην χώρα μας κυρίως με επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού. Από μία συγκυρία ωστόσο, την ώρα της ωρίμανσης η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη μίας κρίσης, την οποία κατά τη γνώμη μου διαχειρίστηκε με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο, από εν δυνάμει ευκαιρία ως εφιάλτης, σάμπως η ζωή να είναι υποχρεωμένη να φέρνει τα γεγονότα στα μέτρα μας, αντί τα δεδομένα της ζωής να τα μετατρέπουμε σε μέτρα της.

Από τον Μάιο του 2010 πλέον και ενώ δημιουργείτο ένας επενδυτικός πυρήνας η ροή των γεγονότων έβαινε σε δύσβατα μονοπάτια…Στην πραγματικότητα όλα είχαν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2007 και φάνηκαν στις αρχές του 2008 στις Η.Π.Α., όπου μάλιστα τότε ευρισκόμουν…

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Μετά από τόσα χρόνια (από τον Φεβρουάριο του 2008, έως σήμερα) η Teucris, όπως όλοι μας αγωνίστηκε για την επιβίωσή της στην αγορά. Φυσικά συνεχίζει το ίδιο, αλλά ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερες δυνάμεις και ώθηση στο αρχικό σχέδιο.

Ναι! Το ζητούμενο είναι η τελική υλοποίηση. Το σημείο κλειδί είναι η χρηματοδότηση και είναι το σημείο στο οποίο πλέον εστιάζω τα μέγιστα. Τα ακίνητα υπάρχουν, οι προτάσεις το ίδιο μένει να πείσω τους γνωστούς μου “εκτός”, ότι είναι η κατάλληλη ώρα να δουν την Ελλάδα καλύτερα. Αν μη τι άλλο να την συμπεριλάβουν στους σχεδιασμούς της…

Προκειμένου να γίνει αυτό πρέπει να πεισθούν με κάποια “νούμερα”, τουλάχιστον σε επίπεδο εκτιμήσεων και επίσης με μία “υπόσχεση”, μίας γενναιόδωρης απόδοσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό κάνει η Teucris

Εφαρμογή

Η μεθοδολογία είναι η γνωστή της Teucris.

1. Προτείνετε ακίνητο, επιχείρηση, οτιδήποτε νομίζετε ή έχετε στη δικαιοδοσία σας. Τονίζω, οτιδήποτε… Μπορεί να είναι τονίζω οτιδήποτε με επενδυτικό ενδιαφέρον.

2. Η Teucris αξιολογεί και επιλέγει σε πρώτη φάση το αν μπορεί να προχωρήσει και με ποιο τρόπο. Υποκειμενικό στάδιο, δεν αντιλέγω, αλλά αυτό είναι…

3. Αφού γίνει η επεξεργασία και η “μόρφωση” της πρότασης σε διαχειρίσιμο επίπεδο αρχίζει το “κυνήγι” της εξεύρεσης πρόθυμων – διαθέσιμων  Κεφαλαίων. Προσέξτε μία διαφορά: γράφω “Κεφαλαίων”, όχι επενδυτών. Στην πορεία θα αντιληφθείτε τι εννοώ…

4. Η υλοποίηση είναι και το τελικό (και ουσιαστικότερο) στάδιο. Εδώ λειτουργεί ενδεχομένως πάλι η πιο “πεζή” Teucris, ως τεχνική εταιρεία…

Πως κερδίζουμε.

Πάντα η προσέγγιση ήταν η λογική win-win… Πρέπει να κερδίζουν όλοι:

Εσείς, οι οποίοι διαθέτετε το αρχικό asset (ακίνητο, επιχείρηση, τεχνογνωσία)

Το επενδυτικό κεφάλαιο, ως κεφάλαιο.

Η Teucris για όλη την διαχείριση αρχικά και ως μέρος της επένδυσης τελικά. Μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας δεν έχετε καμία οικονομική υποχρέωση. Όλα ανήκουν στην Teucris.  Με την υπογραφή της συμφωνίας ένα ποσοστό (ανάλογα με την περίπτωση) ως αμοιβή ή συμμετοχή στην επένδυση.

Έργα όχι Λόγια (acta non verba)

Ακίνητα - Επενδύσεις
Διαβάστε την εκτεταμένη μόνιμη αρθρογραφία: Ακίνητα – Επενδύσεις καθώς και τα καθημερινά σχόλια: Teucris Net

Λειτουργούν οι Συνήθεις Επενδυτικές Τακτικές σε Οριακές Συνθήκες;

Οι επόμενες θεματικές ενότητες είναι συνταγμένες με πολύ σοβαρότητα και σεβασμό στην πολύ δύσκολη οικονομική μας κατάσταση και στον αγώνα του καθ΄ενός μας για την καθημερινή επιβίωση. Σκοπός τους είναι η ανάδειξη των πραγματικών μας δυνάμεων και η ουσιαστική συμβολή στην αναστροφή του θλιβερού κλίματος με ρεαλιστικές προσεγγίσεις…

Πιστεύω απόλυτα στις δυνάμεις των νέων (και όχι μόνον) ανθρώπων στην Ελλάδα και σας παρακαλώ πολύ να ξεχάσετε τις απογοητεύσεις και τις τάσεις φυγής… Πολύ περισσότερα οσονούπω…

Διαθέτω 5,000 ευρώ. Πως μπορώ να κερδίσω ένα εκατομμύριο;
Πως “νομιμοποιούμαι” να το γράψω εάν ΔΕΝ έχω κερδίσει εγώ ο ίδιος ένα εκατομμύριο από 5,000 ευρώ;
και
εάν δεν συμβαίνει το προηγούμενο (δηλαδή δεν έχω κερδίσει το εκατομμύριο) μήπως σκέπτομαι τα δικά σας 5,000 ευρώ και το άρθρο έχει “πονηρό” σκοπό;
Είναι πιο εύκολο να βγάλετε ένα εκατομμύριο ευρώ από του να βρείτε εργασία!

Ειδικό κοινωνικό θέμα:
Για Όσες/ους Δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και… τους Γονείς τους


Teucris Επενδυτική


Innoviative Architecture for the Poor

17 ways young people are changing the world

1_N9LFdInMcq52s0eY-zhIDw
Photo: Alina Escobar, UNDP Guatemala
Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)