Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Quantum #1: Μητροπόλεως – Αθήνα

Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο σε μία μάλλον κακή κατάσταση (άρα εδώ με χρειάζεστε) σε απόσταση 120 μέτρων από το Σύνταγμα στην καρδιά της Αθήνας. Η θέση του είναι τοποσημειακή. Το ίδιο το κτίριο αξίζει. Μπορεί να γίνει οποιασδήποτε μορφή επένδυσης. Βέβαια η πρώτη σκέψη πηγαίνει στο ξενοδοχείο και όντως η αρχική μελέτη καταδεικνύει πως δύναται να δημιουργηθούν 17 δωμάτια. Δεν θα γράψω τους υπολογισμούς, αλλά εάν πιστεύετε πως 17 δωμάτια μερικές δεκάδες μέτρα από το Σύνταγμα στην καρδιά της Αθήνας μπορούν να είναι ολόκληρο το έτος κατειλημμένα θα διαπιστώσετε πως το κέρδος είναι πολύ υψηλό. Δεν είμαι βέβαια ξενοδόχος και δεν διαθέτω ούτε την εμπειρία ούτε γνωρίζω ακριβώς τα διαχειριστικά έξοδα, αλλά τα έχω εκτιμήσει στο 40%. Επίσης θα πρέπει να δίδεται και ετήσιο ενοίκιο στους ιδιοκτήτες (και αυτό υπολογισμένο).
 
Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα κεντρικότατο κτίριο, το οποίο εφ΄ όσον αποκατασταθεί και διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσει με όποιον τρόπο επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος (πολυκατάστημα, ξενοδοχείο, οτιδήποτε νομίζει και γνωρίζει).
 
Οι σοβαρά ενδιαφερόμενοι (εντάξει, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, τουλάχιστον να είσαστε στο στάδιο της εν δυνάμει απόφασης και όχι της απλής περιεργείας) επικοινωνήστε μαζί μου στα γνωστά e-mails ή στο inbox. Μετά μιλάμε! (Ως γνωστόν δεν είμαι και πολύ φίλος των τηλεφώνων, ειδικά όταν με διακόπτουν όταν είμαι συγκεντρωμένος και σκέφτομαι).
 
Επόμενο Quantum #2: Κατασκευή Πέτρινων Εξοχικών Κατοικιών σε Παραλιακή Περιοχή. (Αρκετά κοινότυπο, δεν αντιλέγω, αλλά θα είναι το πακέτο έτοιμο και πολύ ελκυστικό! Εκδηλώστε ενδιαφέρον!
 
Μεθεπόμενο Quantum #3: Αστικού τύπου επένδυση. Κλασσική, εντός πολεοδομικού ιστού για να μην… κουράζεστε εισπράττοντας τα ενοίκια! Εκδηλώστε ενδιαφέρον!