Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Machine Gun Kelly (Κέλλυ, το οπλοπολυβόλο)

Ο George Kelly ήταν ένας γκάνγκστερ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έφερε την επωνυμία (ως… brand name) Machine Gun Kelly (Κέλλυ, το οπλοπολυβόλο) λόγω της μεγάλης αγάπης, την οποίαν έτρεφε για ένα οπλοπολυβόλο Thomson! Το οποίο παρεμπιπτόντως και… χρησιμοποιούσε. Ο Κέλλυ ήταν πολύ σκληρός, όταν κρατούσε το οπλοπολυβόλο στα χέρια του· και χωρίς αυτό, σκληρός ήταν, όταν είχε το επάνω χέρι. Και αμείλικτος με όποιον δεν του έκανε το κέφι. Αλλά…

…αλλά ήταν δειλός. Δεν φοβόταν κανέναν ζωντανό, αλλά έτρεμε εμπρός στους… νεκρούς και το θάνατο! Έτρεμε τόσο πολύ, ώστε ακόμα και η λέξη “κηδεία” ή ένα τατουάζ με νεκροκεφαλή τον απενεργοποιούσε.

Είχε και μια άλλη ιδιότητα ακόμα. Όταν δεν κρατούσε στα χέρια του το οπλοπολυβόλο και απειλούνταν γνώριζε θαυμάσια πώς να το αρπάξει. Και τότε γινόταν πάλι ο γνωστός Κέλλυ, το οπλοπολυβόλο.

Κάποια στιγμή όμως στριμώχτηκε από την αστυνομία πάρα πολύ άσχημα. Και επειδή γνώριζε πως ή θα τον σκότωναν ή θα παραδινόταν, αποφάσισε σαν κότα να παραδοθεί. Καταδικάστηκε σε ισόβια και πέθανε από καρδιακή προσβολή στη φυλακή. Ήταν τόσο πειθήνιος και μαλακός εκεί, ώστε το υποκοριστικό από Κέλλυ, το οπλοπολυβόλο έγινε Κέλλυ η κότα, (Pop Gun Kelly περίπου).

Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης;

Πώς στην πραγματικότητα το “οπλοπολυβόλο” ήταν η σύζυγός του Κάθριν Κέλλυ, η οποία καταδικάστηκε και αυτή σε ισόβια, αλλά αποφυλακίστηκε και έζησε σε βαθιά γεράματα. Αυτή του είχε δώσει το προσωνύμιο “οπλοπολυβόλο”. Πάντα υπάρχει μία γυναίκα πίσω από ένα… οπλοπολυβόλο!

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα εντυπωσιακότερο! Η Κάθριν είχε μία κόρη από προηγούμενο γάμο. Η Κάθριν και ο George συνελήφθησαν μετά την αποτυχημένη απαγωγή ενός βαθύπλουτου επιχειρηματία πετρελαίων. Ε, λοιπόν το ίδρυμα του απαχθέντος μεγιστάνα, αποκαλύφθηκε μόλις το 2004, πως χρηματοδότησε ΑΝΩΝΥΜΑ τις σπουδές της κόρης της Κάθριν (της απαγωγέως του δηλαδή)!

Ο βαθύπλουτος πετρελαιάς λοιπόν γνώριζε καλύτερα από όλους, πώς μπορεί να κάνει την κοινωνία καλύτερη και χωρίς να το διαλαλεί! Μένω άφωνος! Speechless!