Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

F@ck “Διαπραγματεύσεις” και “Κόκκινες Γραμμές”

Επειδή οι προηγούμενες λέξεις έχουν διολισθήσει σε επίπεδα γελοιότητας (στην Ελλάδα εννοώ) διαβάστε τι σημαίνουν στην πραγματικότητα:

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι για τους τρεις Καρχηδονιακούς πολέμους της αρχαιότητας. Δεν θα αναφέρω την ιστορία τους, απλώς μετά τους δύο τελευταίους οι Καρχηδόνιοι δέχθηκαν σκληρούς όρους από τους Ρωμαίους και τους τηρούσαν.

Κάποια στιγμή ωστόσο μετά από πολλές προκλήσεις ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ των Καρχιδονίων εναντίον κάποιου Μασσανάση, ο οποίος ήταν όργανο των Ρωμαίων, (δεν θα γράψω καθόλου λεπτομέρειες).

Όταν συναντήθηκαν οι Καρχηδόνιοι πρέσβεις με τους Ρωμαίους δέχθηκαν να παραδώσουν 300 παιδιά ως ομήρους και στη συνέχεια να δεχθούν τους όρους των υπάτων (Ρωμαίων).

Αφού τα παιδιά παραδόθηκαν (σκεφτείτε τι σημαίνει αυτός ο φοβερός όρος) οι Ρωμαίοι ζήτησαν την παράδοση των πλοίων, μεγάλη ποσότητα σιτηρών και όλα τα όπλα και τα μηχανήματά τους. Και αυτά τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν.

Ωστόσο αμέσως μετά οι Ρωμαίοι εζήτησαν να φύγει ο πληθυσμός 5 χιλιόμετρα στο εσωτερικό για να καταστραφεί η πόλη. Τότε οι πρέσβεις σκοτώθηκαν (αυτοκτόνησαν) χτυπώντας τα κεφάλια τους στη γη, η δε Γερουσία κύρηξε τον πόλεμο εναντίον της Ρώμης.

Μετά από αυτόν τον πόλεμο η Καρχηδώνα καταστράφηκε ολοσχερώς κλείνοντας οριστικά μία διαμάχη κυριαρχίας 100 περίπου ετών. Οι Καρχηδόνιοι (απόγονοι των Φοινίκων) ήταν οι πλέον σκληροί αντίπαλοι της Ρώμης και οι μόνοι, οι οποίοι υπό τον Αννίβα την απείλησαν θανάσιμα.

Η καταστροφή της Καρχηδώνας αποτελεί μία από τις αγριότερες σφαγές της ιστορίας, (η πόλη καιγόταν επί 17 ημέρες και την έσπειραν κατόπιν με αλάτι, ώστε ποτέ να μη φυτρώσει τίποτα), ενώ η παράδοση αναφέρει πως την ίδια ημέρα καταστράφηκε και η Κόρινθος (με την ίδια αγριότητα) από τον Μόμμιο.

F@ck λοιπόν τις “διαπραγματεύσεις” και τις “κόκκινες γραμμές”.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)