Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Delirium = Παραλήρημα

Λίγο πριν χαράξει σήμερα το πρωί ο Ουρανός είχε την κόκκινη απόχρωση της Ανατολής. Οι φωτογραφίες έχουν διαφορά λήψης μόλις λίγων δευτερολέπτων κι όμως τα χρώματα απέχουν παρασάγγας…
Με την ευκαιρία:

Illusion = ψευδαίσθηση, σημαίνει πως το παλαιό αυτό περίπτερο είναι στην πραγματικότητα ζωγραφιά αλλά εμείς το εκλαμβάνουμε ως πραγματικό. Δεν έχει να κάνει με κάποιο δικό μας εσωτερικό λάθος μηχανισμό. Τα μάτια μας αντιλαμβάνονται αυτό, το οποίο βλέπουν ασχέτως εάν στην πραγματικότητα αυτό δεν υφίσταται.

Delusion = αυταπάτη, σημαίνει πως βλέποντας αυτό το υπαρκτό περίπτερο, νομίζουμε πως είναι τα… Προπύλαια του αρχιτέκτονα Μνησικλή στην Ακρόπολη και το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο. Αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του εγκεφάλου μας, το οποίο τείνει να αποτελεί σοβαρή μορφή “ασθένειας” με την ευρεία έννοια του όρου.

Hallucination = Παραίσθηση, σημαίνει πως βλέπουμε αυτό το περίπτερο ή ότι άλλο χωρίς καν να υφίσταται. Φυσικά μπορούμε να δούμε και δράκο να κάθεται να καπνίζει από το ανοιχτό παράθυρο.

Εάν μετά από τα προηγούμενα δεν έχετε υποπέσει σε κατάσταση παραληρήματος (delirium = παραλήρημα) μην ανησυχείτε. Οι προηγούμενες τρεις λέξεις είναι οι λέξεις, οι οποίες κυριαρχούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της “κρίσης”…

Ότι συμβαίνει αναγάγεται σε μία από αυτές:
Illusion – Delusion – Hallucination
(Ψευδαίσθηση – Αυταπάτη – Παραίσθηση)

Δείτε τις φωτογραφίες:

f_logo75

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)