Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

15 Εκατοστά…

Πριν από χρόνια ζούσα σε μία κατοικία, η οποία συνόρευε με ένα άσυλο απόρων. Εντελώς απόρων και άστεγων.

15 εκατοστά τοίχου (διότι δεν ήταν και καλά… μονωμένος!) χώριζαν μία “κανονική” ζωή από πολλές κατεστραμμένες…

15 εκατοστά…

15 εκατοστά σε χωρίζουν από την απορία, από το απόλυτο μηδέν. Τόσοι είναι. Τίποτα μεν για να αλλάξεις πλευρά αλλά συνάμα και κάτι να νομίζεις πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Κι όμως! Πάντα μου έκανε εντύπωση και μου κάνει και τώρα ακόμα μεγαλύτερη η επιχειρηματολογία, την οποία ακούω τόσο συχνά περί ασφάλειας και κυρίως μίας ακατανόητης απαίτησης από τη ζωή να σου παρέχει μονιμότητα, σταθερότητα και σιγουριά.

Ποιος το όρισε αυτό;
Κανένας! Στο μυαλό σου είναι!

Η αλήθεια είναι πως δεν μου έκανε εντύπωση η απόσταση των 15 εκατοστών, διότι είχα μάθει και εγγενώς εμποτιστεί με την έννοια της… ανασφάλειας και της πλήρους αβεβαιότητας (από τα μεγάλα μου όπλα αυτό).

Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτήν τη ζωή!

Και ακριβώς αυτή είναι η απίθανη ομορφιά της! Η ανασφάλεια και αβεβαιότητα της σε κάνει ελεύθερο!

Από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν όλα και με τον πιο τραγικό τρόπο. Μία στιγμή… αρκεί.

Δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη δουλεία και μάλιστα επιλεγμένη, η εμμονή με την ασφάλεια και την απέχθεια να αντιμετωπίσεις το άγνωστο. Ο φόβος του σκοτεινού αγνώστου σε καθηλώνει σε μία ψευδαίσθηση ασφάλειας,η οποία όμως σου κατατρώγει τα σωθικά.

Και το πιο ωραίο: σε οδηγεί με βεβαιότητα στην πλήρη ανασφάλεια! Και ταυτόχρονα στην κατάρρευση ή τουλάχιστον στην προσωπική δυστυχία.

Τύχη είναι να μην χρειαστεί ποτέ να βιώσεις τα αμέσως προηγούμενα.

Διότι την στιγμή κατά την οποία (νομίζεις) πως επιλέγεις την ασφάλεια στην πραγματικότητα απεμπολείς το καλύτερο τάλαντο με το οποίο έχεις εφοδιαστεί;

Την δυνατότητα επιλογής στην ζωή σου!

Θυμήσου! Πόση σιγουριά και ασφάλεια μπορούν να σου προσφέρουν μόλις 15 εκατοστά τοίχου; Και σε δευτερόλεπτα μπορεί να βρεθείς από την μία πλευρά του στην άλλη.

Και επειδή υπάρχει μία περίεργη δικαιοσύνη κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό.

Επιλέγοντας την αληθινή ανασφάλεια επιλέγεις την πραγματική ελευθερία! Επιλέγοντας την ψευδαίσθηση της ασφάλειας επιλέγεις την μόνιμη δουλεία…

Σκέψου, τόλμησε και επέλεξε!

15 εκατοστά…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)