Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Υγρασίες στις Οικοδομές

Λοιπόν! Το πιο δύσκολο πρόβλημα, το οποίο έχω αντιμετωπίσει είναι οι υγρασίες σε καινούργιες και κυρίως υφιστάμενες οικοδομές (ακόμα και μόλις ενός έτους)!

Είναι απίστευτο το πώς μία “παράπλευρη” δυσλειτουργία αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στις κατασκευές. Μπορεί να λείπει οπλισμός (σίδηρος), μπορεί η ποιότητα του σκυροδέματος (beton) να είναι πολύ χαμηλότερη των απαιτήσεων της μελέτης, μπορεί η φροντίδα του οικοδομικού σκελετού να είναι ελλιπέστατη (λχ σκυροδέτηση πλακών σε λιγότερο από λίγες ημέρες και καθόλου “προστασία από την θερμότητα”), μπορεί η αρχιτεκτονική φόρμα και η λειτουργικότητα του κτιρίου να είναι εντελώς… χάλια, αλλά τίποτα δεν ενοχλεί και δημιουργεί τις περισσότερε γκρίνιες και εντάσεις, όσο η ανεπιθύμητη (προφανώς) ύπαρξη υγρασίας!

Τα αίτια των υγρασιών διαφέρουν από οικοδομή σε οικοδομή, είναι πολλές φορές πολλά μαζί και ταυτόχρονα και σας διαβεβαιώνω πως μετά από 27 χρόνια στον κατασκευαστικό τομέα είναι το πρόβλημα, για το οποίο έχω κληθεί τις περισσότερες φορές και το οποίο απαιτεί την μέγιστη εμπειρία εν είδη ντετεκτιβίστικης αντιμετώπισης!

Θυμάμαι όταν ακόμα ήμουν φοιτητής, οι γονείς μου είχαν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (αυτή ήταν η δυνατότητά τους), το οποίο μόλις προέκυψε η πρώτη φθινοπωρινή καταιγίδα μετατράπηκε σε κινούμενη… μπανιέρα! Δεν λέω σαν μπανιέρα μπορεί να ήταν καλή, αλλά το αυτοκίνητο δεν αγοράστηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο (παρεμπιπτόντως έφτασε τους δύο περίπου πόντους μέσα το νερό)!

Δεν θα σας αποκαλύψω την μάρκα ούτε το εργοστάσιο, πάντως στην θαυμάσια εκπομπή Top Gear σε ένα από τα χαρακτηριστικά (και χιουμοριστικά) test έδειξε ένα αντίστοιχο μοντέλο με αξεσουάρ… στολή δύτη! Υποτίθεται σε κάποιο πλυντήριο το αυτοκίνητο γέμισε μέχρι την οροφή με νερό! Αυτό προφανώς ήταν… καλύτερο μοντέλο από το δικό μας με μόνο δύο πόντους στο πάτωμα!

Γιατί σας το γράφω αυτό… Διότι όταν επισκέφθηκε ένα συνεργείο είχα σχεδόν την απόλυτη βεβαιότητα πως το νερό μπήκε από κάτω… ενώ ο ειδικός φαναρά μου εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία και μάλλον ήταν από το λάστιχο του μπροστινού τζαμιού (παρμπρίζ)… Μου είπε όμως ότι μπορεί να ήταν από οπουδήποτε και να κατέληγε στο δάπεδο! Ούτε που το είχα φαντασθεί αυτό τότε!

Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τις υγρασίες! Μου έκανε τεράστια εντύπωση το γεγονός αυτό και από τότε δεν παύω να εκπλήττομαι με τους απίστευτους τρόπους και δρόμους με τους οποίους κατορθώνει το νεράκι να εισχωρεί στα κτίρια.

Συμπληρώστε και την εμπειρία μου από τα διατηρητέα και αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι τι έχουν δει τα μάτια μου.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι πως πάρα πολλές φορές οι κακές διαγνώσεις (ηθελημένα ή αθέλητα) οδηγούν σε τεράστιες δαπάνες επισκευής (μονώσεις ταρατσών, εσωτερικά γκρεμίσματα τοίχων και πολλά-πολλά άλλα) χωρίς να εντοπίσουν την πραγματική αιτία, η οποία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Φυσικά εκ των υστέρων και αφού έχουν ξοδευθεί μεγάλα ποσά χωρίς λόγο εντοπίζεται και η πραγματική αιτία της υγρασίας… η οποία έχει κόστος επισκευής μόλις 50 ευρώ αντί για παράδειγμα των 3,000 ευρώ μιας μόνωσης ταράτσας!

Υπόγεια, εσωτερικές υγρασίες, νερά αγνώστου προελεύσεως, μπαλκόνια, ταβάνια, εσωτερική μούχλα και ότι άλλο φαντασθεί ο νους σας περιλαμβάνονται στο “menu” υγρασιών! Ειδικά σε περιπτώσεις πολυκατοικιών με πιθανές αποκολλήσεις σοβάδων είναι και πολύ επικίνδυνες, διότι είθισται όλα αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα να κατευθύνονται προς τα… κάτω και βεβαίως δεν αξιολογούν ούτε σε τίνος το κεφάλι θα προσγειωθούν, ούτε τι προτίμηση τύπου αυτοκινήτου διαθέτουν!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)