Αυτή η φωτογραφία από μόνη της αποτελεί ένα σεμινάριο και ζωής αλλά και επιχειρηματικότητας. Διαβάστε το γιατί:
- Η κάππαρη (το πανέμορφο φυτό περί κάππαρης πρόκειται) αγαπά να φυτρώνει και να αναπτύσσεται σε ξερά και πετρώδη εδάφη. Έχει αυτή την ικανότητα από τη φύση της. Εάν την μεταφυτεύσεις σε διαφορετικό περιβάλλον, διότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ή με τα ΔΙΚΑ σου μέτρα θα είναι καλύτερα για την κάππαρη, αυτή θα μαραζώσει από τον καημό της και θα μαραθεί.Μην κρίνετε λοιπόν με τα δικά σας δεδομένα άλλους. Πάντοτε ισχύει ο Ρωμαϊκός Κανόνας: “Αυτός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κάτι δε μπορεί να γίνει, παρακαλείται να μην διακόπτει εκείνους, οι οποίοι το κάνουν.”
Επίσης η επιλογή της κάππαρης να αναπτυχθεί δίπλα στις σιδηροδρομικές ράγες είναι σοφή. ΔΕΝ κυκλοφορούν επικίνδυνοι άνθρωποι να την καταστρέψουν θελημένα ή αθέλητα. Τα τραίνα δεν την ενοχλούν. Πάντως όχι κατάλληλη τοποθεσία για έναν άνθρωπο!
Σημ. ΔΕΝ την πείραξα, ούτε έκοψα τον ανθό της. Μόνο τη φωτογράφισα!
- Οι ράγες τώρα, αποτελούν τη λύση στη διαπίστωση της δυσκολίας μεταφοράς τεραστίων φορτίων. Αιώνες πέρασαν από ανθρώπους να γογγύζουν και να κουβαλούν ογκόλιθους χτίζοντας… πυραμίδες ή μεταφέροντας πλοία στον (τότε) ισθμό της Κορίνθου. Ακόμα και τότε όμως σκέφτηκαν τη Δίολκο! Αρχική σύλληψη της ιδέας.Δεν ωφέλησαν οι γκρίνιες και αλαλαγμοί ούτε απλά και μόνον οι διαπιστώσεις. Οι ράγες ήταν η λύση.
Η ενέργεια και ο χρόνος, ο οποίος καταναλώνεται στις διαπιστώσεις (και τη γκρίνια), εάν κατά ένα μικρό ποσοστό αξιοποιούνταν για την εξεύρεση της λύσης θα είχε ανατρέψει όλον τον Κόσμο.
Όταν οι προκλήσεις φαίνονται τεράστιες, διέγραψε την αμφιβολία και θέσε τη βεβαιότητα δεδομένο της ζωής σου.