Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Όταν σου πηγαίνουν Όλα Σκ@τ@

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα σκέφτομαι τον… Ιούλιο! Όχι τον καλοκαιρινό μήνα (καλά, τον σκέφτομαι και αυτόν) αλλά τον Ιούλιο Καίσαρα.

Πόσο πιο σκ@τ@ θα μπορούσαν να του πάνε του Ιούλιου τα πράγματα σήμερα; (Σαν σήμερα δολοφονήθηκε στην Σύγκλητο εάν δεν το θυμηθήκατε).

Κι ο Ιούλιος τα είχε όλα. Αλλά αυτό του κόστισε τελικά τη ζωή. Και μάλιστα και από τον Βρούτο. Η δολοφονία του ωστόσο ήταν μία πράξη δημοκρατίας, διότι ο Ιούλιος μετέτρεπε το δημοκρατικό πολίτευμα σε αυτό, το οποίο κατέληξε να γίνει η Ρώμη: Αυτοκρατορία.

Αλλά δεν έχουν νόημα οι δολοφονίες, όταν οι ψυχές των υπολοίπων είναι απρόθυμες. Και τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Κλείνω την παρένθεση και επιστρέφω στο ζήτημά μας. Τι κάνεις όταν όλα σου πηγαίνουν σκ@τ@; Προσοχή όμως μεγάλη εδώ. Τι σημαίνει αυτό; Πως ορίζεις την κατάστασή σου ως… σκ@τ@ (και με συγχωρείτε ώρες- ώρες για την αθυροστομία μου, αλλά αυτό μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό).

Ο ορισμός μίας κακής κατάστασης απαιτεί τεράστια σύνεση, διότι εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ως αχαριστία και ακόμα χειρότερα ως ύβρις στην ζωή. Και στην δεύτερη περίπτωση καλύτερα να μην γράψω τι μπορεί να σου συμβεί.

Αλλά το άρθρο αυτό είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και δεν αναφέρομαι στα μεγάλα προβλήματα, αλλά σε μία καθημερινότητα, η οποία βρίθει δυσκολιών και αναποδιών. ΤΟΤΕ, τι κάνεις;

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή και κατά τη γνώμη μου μονόδρομος.

Συνεχίζεις!

Θα έχετε προσέξει πως τα εμπόδια και οι αναποδιές έχουν ένα συγκεκριμένο pattern (μοτίβο). Εμφανίζονται εκεί, όπου δεν τα περιμένεις, δημιουργούν αστοχίες, μεγάλες καθυστερήσεις, ακυρώνουν σχέδια και επιθυμίες και στο τέλος της ημέρας νιώθεις πως όλα είναι… χάλια (τα νεύρα σου κλωστές από γυαλί) και έχουν οι πάντες και τα πάντα σχέδιο να σε αποτελειώσουν. Και είναι σκ@τ@!

Αλλά δεν είναι. ΕΣΥ είσαι.

Η ζωή είναι δομημένη με σκ@τολογικό τρόπο και λειτουργεί θαυμάσια κατ’ αυτόν. Εσύ προσπαθείς να τροποποιήσεις την λειτουργία της χρησιμοποιώντας σκούπες, σφουγγαρίστρες και χλωρίνες. Αμ, δε γίνεται αυτό! Θα καθαρίσεις κάπως κάτι, θα πιστέψεις πως κάτι έκανες και μετά πάλι τα ίδια…

Εάν όμως από την άλλη πλευρά ΔΕΝ το κάνεις, τότε θα πνιγείς μέσα τους. Συνεπώς είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν έχεις επιλογή.

Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό και χαλαρωτικό. Αρκεί να αποδεχθείς πως ο πραγματικός κόσμος δεν είναι αυτός της αστραφτερής χλωρίνης Κλινέξ, αλλά των… (άντε να μην το γράψω πάλι).

Συνεπώς ο ορθός τίτλος του άρθρου είναι “Τι κάνεις όταν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι όλα σου πηγαίνουν… χμ”…

Η απάντηση και πάλι: Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Ι Σ !!!

Τελειώσαμε; Όχι!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ναι, αλλά Ε Μ Π Ρ Ο Σ !!!

Κ α λ η μ έ ρ α σ α ς (και όχι σαν του… Καίσαρα)!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)