Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Χειροποίητα Ντοκιμαντέρ (Ντοκυμανταίρ) by Teucris

Handmade Documentaries by Teucris
Εννοιολογικά – Conceptual Documentaries


Συνδυάζοντας τη δύναμη των λέξεων με τη δύναμη της εικόνας έχω εστιάσει ιδιαιτέρως στον τομέα των (όπως τα χαρακτηρίζω) “χειροποίητων εννοιολογικών ντοκιμαντέρ”. Ειδικά αυτό το μετα-COVID-19 καλοκαίρι ασχολούμαι με μία συγκεκριμένη θεματολογία, την οποίαν έως το τέλος της περιόδου ευελπιστώ να ολοκληρώσω.

Νομίζω έχω πάρα πολλά να προσφέρω στον τομέα αυτόν και στην πρωτοποριακή εννοιολογική κινηματογραφία (conceptual cinematography), όπου ο χειρισμός εννοιών και της επίδρασης της εικόνας μπορούν να επεκτείνουν το φάσμα της αντίληψης μας για τον Κόσμο μας. Είναι ένας εντελώς νέος τρόπος με τον οποίον προσεγγίζουμε τα πράγματα.

Τι μπορεί να κάνει η Teucris Documentaries?

Η Teucris Documentaries προσθέτει αξία, φτιάχνοντας ιστορίες (ντοκιμαντέρ) γραμμένες και ειπωμένες, αλλά και οπτικοποιημένες με τον ιδιαίτερο και γνωστό τρόπο της, δημιουργώντας εξαιρετικό και πρωτότυπο περιεχόμενο (content), το οποίο διαβάζετε και βλέπετε περισσότερο από μία δεκαετία.

Να γράψει και να οπτικοποιήσει ιστορίες, τις οποίες όλοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν. Ιστορίες για μοναδικούς ανθρώπους σε μοναδικές καταστάσεις, τις οποίες ένα εξ΄ ίσου μοναδικό κοινό θα ήθελε να ακούσει να δει και να μάθει· και να μορφωθεί! Και όλα αυτά να μην κοστίζουν έναν τόνο χρήματα.

Είναι ακριβώς αυτός, τον οποίον ονομάζω χειροποίητο (handmade)!

Και εάν πιστεύετε πως η Τέχνη είναι κάτι αφηρημένο και άϋλο, ναι ισχύει κατά 20%, αλλά το υπόλοιπο 80% είναι Τέχνη του επιχειρείν.

Και ΜΗΝ ξεχνάτε:

Σημασία έχει πάντα το περιεχόμενο (content).