Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Υπόθεση “Κουκουράβα” – Θεσσαλία

Υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο (εν μέρει) χωριό στην Θεσσαλία στον δρόμο από Λάρισα προς την παραλία της Αγιάς στο Αιγαίο, πάνω σε ένα βουνό με όνομα “Μαυροβούνι”, νυν (Αμυγδαλή Αγιάς). Είναι στην ευρύτερη περιοχή, όπου ήταν στο παρελθόν η (αποξηραμένη) πλέον λίμνη Κάρλα.

Το χωριό εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του για ένα πιο σύγχρονο (;) και τυπικό χωριό σε χαμηλότερο σημείο για καλύτερη πρόσβαση στα εδάφη της πρώην λίμνης.

Δεν διαθέτει την γραφικότητα του Παλαιού Παντελεήμονα (για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στον Όλυμπο, στην περιοχή του Πλαταμώνα της Πιερίας), ούτε και την θέση του.

Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική και προσιτή εκδοχή του σε κοντινή περιοχή από τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου από την πλευρά της θάλασσας, (Κεραμίδι με κοντινή παραλία το Καμάρι, για όσους γνωρίζουν).

Δείτε κάποιες φωτογραφίες και σκεφθείτε τι υπάρχει τόσο δίπλα μας και τι επενδυτικές (προσιτές) προτάσεις ενδεχομένως μπορούν να δημιουργηθούν.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, απλά να επισημάνω πως είναι αρκετό να “βλέπεις” και τα ακίνητα είναι εκεί, δίπλα μας.