Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το 2021 Φεύγει το 2022 Έρχεται – Προφητείες σε Αναμονή

Σε λίγες ημέρες θα αλλάξει ο χρόνος. Οπότε να ετοιμαζόμαστε για… προφητείες! Ωστόσο μην κάνετε όνειρα περί… καταστροφής του Κόσμου και άλλες συμφορές! Έχει γεμίσει το διαδίκτυο από τη γνωστή προφητο-καταστροφολογία.

Το ζήτημα είναι να ΖΕΙΣ και όχι να σκέφτεσαι τις προηγούμενες εύκολες λύσεις. Και χωρίς να είμαι και… Προφήτης ΔΕΝ “βλέπω” κομήτες και αστεροειδείς να στριφογυρνούν τη Γη μας. Και να σας πω και κάτι; Δεν τους χρειαζόμαστε! Έχουμε τους… ανθρώπους!

Κάθε λογής άνθρωποι, οι οποίοι με τον τρόπο τους, άλλοτε βλακώδη άλλοτε δόλιο σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και αρκετοί επιπλέον δεν θέλουν μόνο να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, θέλουν πολύ περισσότερα από εσένα, όπως το να σε υποδουλώσουν με όποιο τρόπο, προς όφελός τους.

Δικτάτορες, παρανοϊκοί, παράφρονες σε μικρή και σε μεγάλη κλίμακα επιρροής, μας περιβάλλουν και δυσκολεύουν πάρα πολύ το ξεχασμένο αυτονόητο:

Το δικαίωμα μίας ευχάριστης και δημιουργικής ζωής (πάντα μέσα στο πλαίσιο του ότι η ζωή είναι πόνος, να μην το ξεχνάμε αυτό).

Θυμόσαστε υποθέτω το γνωστό απόφθεγμα:

Στον καπιταλισμό έχεις την ψευδαίσθηση πως θα κερδίσεις,
Στο σοσιαλισμό πως θα φέρεις ισοπαλία, ενώ
Με τον μυστικισμό πως θα βγεις απ΄ το παιγνίδι!

Αμ δε! Σας γελάσανε. Από το παιγνίδι ΔΕΝ βγαίνεις σ΄ αρέσει δεν σ΄ αρέσει. Και η χειρότερη ψευδαίσθηση όλων των μεταφυσικών θεωριών, των προφητών και των μάντεων είναι να σε κάνουν να το πιστέψεις.

Όχι αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι. Εδώ θα καθίσουμε να αγωνιστούμε σκληρά και να πολεμήσουμε. Και το 2022 θα είναι πολεμικό έτος, αλλά όχι στα βουνά της Ηπείρου ή τις πεδιάδες του Έβρου. Αυτά είναι τα εύκολα.

Αντέχετε λοιπόν; Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν αντέχω. Αλλά έχω και τόσα κίνητρα για να αντέξω, ώστε θα αντέξω (θέλω δεν θέλω)! Να λοιπόν και η πρώτη προ-Προφητεία (όπως γράφουμε προδημοσίευση):

Εντοπίστε κίνητρα και δημιουργικές καταστάσεις μέσα στον πόλεμο για να αντέξτε (αντέξουμε). Και νομίζω αυτή η προ-Προφητεία για το 2022 είναι και αρκετή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές λεπτομέρειες!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)