Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Χρυσό Ζεύγος

Τελικά η Ελλάδα λατρεύει το χρυσάφι! Επιχειρηματίες, οι οποίοι ανταλλάσσουν το βάρος σου σε χρυσό, χρυσοί Ολυμπιονίκες με ολίγα χρυσά φάρμακα μερικοί, χρυσά δόντια και άσπρες κάλτσες σε καταυλισμούς, χρυσές επενδύσεις στην Χαλκιδική, χρυσές δουλειές η εφορία αλλά πάνω απ’ όλα το… χρυσό ζεύγος! Α! Και ο Τέρης… Χρυσός, να μην ξεχνιόμαστε!

Η πτωχή πλην τιμία Ελλάς απέκτησε εις προάστιον βορείως των Αθηνών, ένα ζεύγος, το οποίο φαίνεται πως έχει το χάρισμα του Μίδα. Οτιδήποτε αγγίζει μετατρέπεται σε χρυσάφι. Και τα έχει και όλα! Πλούτο, πτυχία, life style (ολίγον… κιτς μεν αλλά τι να κάνουμε τώρα), χρυσή επίπλωση, χρυσούς τοίχους και χρυσές πολιτικές επιλογές!

Και ξαφνικά χθες ιδού ο…. τσίγκος! Τι λαμαρίνα ήταν αυτή εις την κεφαλήν των Ελλήνων πολιτών; Η σύζυγος του ζεύγους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα εις την θέσιν του συζύγου της, ο οποίος με την σειρά του θέτει υποψηφιότητα, ώστε να χρυσώσει ολόκληρη την Αττική!

Θέλει να γίνει χρυσάφι στη θέση το χρυσού και μάλιστα χωρίς τη στήριξη του συζύγου της, ο οποίος χθες, ως πιστός οπαδός του Προφήτη δήλωσε πως στηρίζει χωρίς χρυσούς αστερίσκους την υποψηφιότητα του προφητικού κόμματος.

Μα έως χθες (και σήμερα) το διαδίκτυο έβριθε από φωτογραφίες χρυσής αγάπης μεταξύ των δύο συζύγων. Τι άλλαξε; Μήπως ήταν άνθρακες ο χρυσός και όλα ήταν απλά για το θεαθήναι; (Μην υποτιμάτε και το κάρβουνο, διότι με το κρύο είναι χρησιμότερο, όταν καίγεται, κάτι μη εφικτό δια τον χρυσόν).

Λοιπόν! Δύο τινά συμβαίνουν:

1. Η σύζυγος αποφάσισε να αυτονομηθεί, διότι έκρινε πως είναι ικανή να επιτύχει. Δικαίωμα εκ του νόμου το έχει, αλλά εάν όντως ισχύει μάλλον οι χρυσοί δεσμοί του ζεύγους θα διαρραγούν οριστικώς και αμετακλήτως. Ενυπάρχει όμως και ένας αμοραλισμός και καμία ταπεινότητα. Συγκρίνετε (αν είναι δυνατόν βέβαια) με τον σπουδαίο πρώην Πρόεδρο της Ιταλίας Σάντρο Περτίνι και την σύζυγό του Carla Voltolina.

2. Το χρυσό ζεύγος είναι πολύ ευφυές. Χωρίς να απομακρυνθούν από τη χρυσή γραμμή του κόμματος, αποφάσισαν να παίξουν σε διπλό ταμπλό. Εάν χαθεί η Περιφέρεια μην χάσουν και τον Δήμο. Εάν πάλι κερδίσουν και τα δύο αμέσως διακρίνω το επόμενο πρωθυπουργικό ζεύγος και ολόκληρη η Ελλάς θα πλέει στο χρυσάφι. Εάν πάλι χάσουν και οι δύο (κομμάτι χρυσού δύσκολο αυτό, κατά τη γνώμη μου), ε αυτά έχει η ζωή. Πάντως ποντάροντας σε δύο άλογα είναι καλύτερα από ένα.

Χρυσά παιδιά βγάζει η Ελλάς και κυρίως χρυσοχέρες! Χρυσώστε με!