Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Πραγματικό Πρόβλημα με την Airbnb

Εντάξει! Να το ξεκαθαρίσω. Δεν μου αρέσει αυτό το στυλ. Δεν αποτελεί επενδυτική τακτική. Διαφωνώ πλήρως επιπλέον ιδεολογικά, διότι οδηγεί σε άλλες μεγάλες κοινωνικές ανωμαλίες και στο τέλος και φούσκα θα αποδειχθεί και, ως συνήθως, με αυτού του είδους τις φρενίτιδες (βλ. χρηματιστήριο κλπ), χαμένοι θα ευρεθούν όλοι. Και προσωπικά δεν την πάω, τι να κάνουμε τώρα. Τα έβλεπα στην πρώην Ανατολική Ευρώπη στην κρατική της μορφή και δεν θα δεχόμουν να γινόμουν ξενοδόχος του ίδιου μου του σπιτιού.

Αλλά, τέλος πάντων, ας δεχτούμε πως είναι μια χαρά τακτική, ανακούφισε ιδιοκτήτες από τα βάρη των ακινήτων και πως όλα είναι μια χαρά και μια χαρά θα πάνε.

Ξέρετε πού είναι το πραγματικό πρόβλημα;

Πώς την Airbnb ΔΕΝ τη σκέφτηκε Έλληνας, (συμπεριλαμβανομένου και εμού).

Έχοντας το καλύτερο πρωτογενές υλικό (κατοικίες σε μία από τις ελκυστικότερες χώρες του Κόσμου) αφήσαμε τη διαχείριση τους σε Αμερικανούς από την Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη μάλιστα ιδρύθηκε το 2008, όταν ξεκινούσε (ίδιο μήνα μάλιστα) η κρίση εκεί και ακολούθησε η πτώση και τα μνημόνια. Άλλοι ξεπούλησαν (οι εδώ) κι άλλοι θησαύρισαν με ξένο πράμα (οι εκεί).

ΑΥΤΟ πρέπει όλους να προβληματίσει, διότι ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, (πλήρες ξεπούλημα ιδεολογικό και υλικό από την αρχή της κρίσης) θα μπορούσε κάλλιστα να μην ήταν έτσι.

Μία “Airbnb” θα υπήρχε για το κάθε τι και όχι φυγή στο εξωτερικό και υποδούλωση. Δεν μας φταίνε και οι άλλοι, όταν πρώτοι εμείς παραδινόμαστε αμαχητί (και θριαμβολογούμε στα πτώματα μας).

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)