Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Ποτάμι… Updated

Κάθε ποτάμι είναι ένας γεωλογικός φυσικός σχηματισμός. Μπορεί να αποτελεί οδηγό σου ή εμπόδιο, εάν επιθυμείς να το διασχίσεις και να περάσεις στην απέναντι όχθη.

Εάν το αντιμετωπίσεις ως πρόκληση θα λαμπρύνεις την επιστήμη και την ανθρωπότητα με το να σκεφτείς (και να κατασκευάσεις) μία γέφυρα.

Εάν το αντιμετωπίσεις ως ένα δεδομένο της ζωής θα ξαποστάσεις στην όποια όχθη του και θα θαυμάσεις-απολαύσεις το υπέροχο τοπίο.

Εάν το αντιμετωπίσεις μοιρολατρικά θα κλάψεις και με τα δάκρυα, τα οποία θα χύσεις στη ροή του θα το κάνεις ακόμα περισσότερο ορμητικό.

Αυτά λίγο–πολύ τα γνωρίζετε από τους ανθρώπους, οι οποίοι σας ενθαρρύνουν στην αντιμετώπιση των εμποδίων-δυσκολιών της ζωής.

Εάν όμως είσαι στη Νέα Ελλάδα σκέφτεσαι διαφορετικά. Κατασκευάζεις παραδίπλα δύο τεράστια, πανάκριβα διπλά τούνελ (με χρηματοδότηση από το σύνολο), εξαφανίζεις κυριολεκτικά από το χάρτη και ξεχνάς πως υπάρχει καν… ποτάμι (!), κρύβεις τη μοναδική (και πανέμορφη) Κοιλάδα των Τεμπών και επιπλέον (και το καλύτερο όλων) εισπράττεις διόδια για την διέλευση τους (δηλαδή σε πληρώνουν για να τους κάνεις να μην βλέπουν τίποτα)!

Άλλος Κόσμος, άλλο επίπεδο!

Σημ. Στις φωτογραφίες ο Πηνειός στην Κοιλάδα των Τεμπών από τη γνωστή κρεμαστή γέφυρα ανάντη και κατάντη της ροής του. (Δείτε παρακαλώ ανάρτηση στο Facebook).